F10 2004

joukkuekuva2004 f10 small

Ylhäällä vasemmalta:
Riku Saranen, Jesse Kärkkäinen, Samuli Sievi-Korte, Tuomas Selin, Janne Haapalehto, Jari Haapalehto, Samuli Lepistö, Ville Sundvall
Alhaalla vasemmalta:
Tapio Jouppi, Miika Haapakoski, Lari Lähetkangas, Lauri Jouppi, Juho Kulmala
Kuvasta puuttuu: Niklas Ojala , Tomi Kokkonen

 

F10 aloittii talvisarjan voitokkaasti
Halliremonttien vuoksi viivästynyt talvisarja pyörähti vihdoin iloisesti käyntiin kahdella ottelulla ja kahdella 1 – 0 voitolla sunnuntaina 21.12.2003 Pullerin jalkapalloiluhallissa Hämeenlinnassa. Ensimmäiseen turnaussunnuntaihin toi lisäjännitystä turnauksen hieman erikoinen ajankohta joulukiireineen, uusi peliympäristö ja hiekka pelialustana. Lisäksi tiedossa oli vastustajien kovatasoisuus, mm. Parolan Visan kaksi vuotta vanhempi tyttöjoukkue huimalla vaihtopelaajamäärällä varustettuna sekä uusi tuttavuus Valkeakosken Nappulaliiga. Itse ottelut olivat varsin tasaisia ja kaikilla pojilla riitti rutkasti töitä, sillä vaihtopelaajia meillä oli matkassa vain kaksi. Lopulta molemmat ottelut kääntyivät kuitenkin hyväksemme paremman liikkeen ja erinomaisen maalivahtipelimme ansiosta. Laukauksetkin olivat nyt tulisia – raskaammilla futsal-palloilla tehdyt harjoitukset tuntuivat tuottaneen tulosta.
Hallisarjan alku oli siis kokonaisuutena ja kokemuksenakin varsin positiivinen. Seuraavan kerran matkaamme Hämeenlinnaan sunnuntaina 18.1.2004, jolloin ohjelmaan on merkitty ottelut Parolan Visaa, Sääksjärven Loisketta ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Real Madrid –joukkuetta vastaan.

F10 Hämeenlinnan hallisarjan toinen turnausilta pelattu
”Kaikkee mut kohtuurel” sanoisi turkulainen sunnuntaina 18.1.2004 pelatusta Hämeenlinnan hallisarjan toisesta turnausillasta, tarkasteltuaan asiaa tulosten valossa.
Kolmen ottelun illan avauksessa vastaan asettui ennakolta kovaksi tiedetty mutta meille uusi tuttavuus Sääksjärven Loiske. Varsin tasaista ottelua johdimme toiselle puoliajalle Janne Haapalehdon maalilla ja Jesse Kärkkäisen hyvien torjuntojen ansiosta, kunnes lopulta vastustaja pääsi rankaisemaan lähietäisyydeltä. Näin ottelu päättyi varmasti molempia osapuolia tyydyttävään 1-1 tasapeliin.
Toisessa ottelussa kohtasimme turnauksen isäntäseuran HJS:n Real Madrid V –joukkueen.
Tähän otteluun saimme varsin hyvän liikkeen tossuihin ja hallitsimmekin ottelua lähes alusta loppuun.
Ottelun ilopillerinä kunnostautui hieman ”pyssyään aiemmin piilotellut” Niklas Ojala kahdella maalillaan.
Toiset kaksi maalia laukoi Jari Haapalehto. Maalivahteina toimivat tällä kertaa vuorotellen Samuli Sievi-Korte
ja Juho Kulmala Kärkkäisen Jessen saatua pelikomennon. Ottelu päättyi siis meille suotuisiin 4-0 lukemiin.
Kolmannesta ottelusta ei ollut lupa odottaa ainakaan ensimmäistä helpompaa, sillä nyt vastustajanamme oli vanha tuttu jo kesän sarjaotteluista eli Parolan Visa, joka aiheutti nopeudellaan ja terävillä kulmureillaan jo tuolloin harmaita hiuksia valmennustiimillemme. Ja sama meno jatkui, sillä vastustaja karkasi nopeasti 1-0 johtoon ja hetkeä myöhemmin upotti verkkoomme kaksi nopeaa lisämaalia puolustuksemme seuratessa menoa katseellaan. Liekö syy hankalassa 45 minuutin tauossa toisen ja kolmannen ottelun välissä, mutta missään vaiheessa emme saaneet kunnon liikettä jalkoihimme ja niinpä ottelu päättyi lopulta 1-5 lukemiin vastustajan hyväksi. Ainokaisemme teki ottelun loppuhetkillä Jari Haapalehto.

Loiske - ViiPV 1-1
Janne Haapalehto

ViiPV - HJS Real Madrid V 4-0
Niklas Ojala x 2
Jari Haapalehto x2

ViiPV - ParVi 1-5
Jari Haapalehto

Maaliero 6-6

F10-junnuilla revanssihenkeä kolmannessa Hämeenlinnan turnauksessa

Sunnuntaina 15.2.2004 matkasimme jo kolmannen kerran Hämeenlinnaan Pullerin jalkapallohalliin HJS-turnaukseen. Hiekka pölisi nappulakenkien alla, sillä ohjelmassa oli jälleen kolme vauhdikasta ottelua.
Ensimmäisessä ottelussa kohtasimme vanhan tuttumme FJK:n. Tavalliseen tapaan ”koneen käynnistyminen” kesti meillä ensimmäiset 10 minuuttia ja numerot säilyivät aina ottelun puoleen väliin saakka tiukkoina 0-1 lukemina, tosin meille suotuisina. Ensimmäisen maalin paukautti pelikomennon saanut maalivahtimme Jesse Kärkkäinen. Tämän jälkeen saimmekin aimo annoksen ruutia pohkeisiimme ja ratkaisimme ottelun nopeassa tahdissa 0-6 lukemiin kolmella Janne Haapalehdon ja kahdella maalilta kentälle siirtyneen Samuli Lepistön osumalla. Lepistön jälkeen maalivahtina toimi Juho Kulmala. Kokonaisuudessaan hallitsimme ottelua selkeästi, eikä vastustajalle auennut juuri lainkaan todellisia maalintekopaikkoja.
Reilun puolen tunnin tauon jälkeen vastaamme asettui HJS Chelsea valk. Ennakoimme ottelusta tiukkaa vääntöä, sillä kyseinen turnauksen ”isäntäseuran” joukkue oli menestynyt hämeenlinnalaisjoukkueista selvästi parhaiten aikaisemmissa turnauksissa. Toisin kuitenkin kävi, sillä aloitimme maalinteon jo ensimmäisellä minuutilla Jari Haapalehdon toimesta ja toisen maalin iski Tuomas Selin vastaavanlaisella salamahyökkäyksellä vastustajan puolustuksen vielä ihmetellessä alkuvihellystä. Jatkossa tahti pysyi samana, joskin myös vastustajalle kertyi satunnaisia laukauksia kohti maalia ja eräs näistä myös upposi maaliin puolustuksemme uinahdellessa. Muina maalintekijöinämme kunnostautuivat Niklas Ojala, Samuli Lepistö ja Janne Haapalehto. Ottelu siis päättyi ansaittuun voittoon ja muhkeisiin 9-1 numeroihin. Maalivahtina aloitti Juho Kulmala joka vaihdettiin ottelun puolessa välissä Jesse Kärkkäiseen.
Eniten varmasti odotimme kolmatta ottelua ParVi:a vastaan. Revanssihenki oli korkealla, sillä olihan kyseinen joukkue upottanut meidät edellisessä kohtaamisessa selkein 5-1 lukemin, kesälläkin olimme joutuneet tyytymään tasapeliin. Varsin kova kanto kaskessa siis. Hyvä liikkeemme kahdessa edellisessä ottelussa antoi odottaa edellistä kohtaamista parempaa ja varsin hieno taistelu saatiinkin aikaiseksi. Ensimmäistä maalia ei tarvinnut kauaa odotella – supertsemppari Tuomas Selin oli jalkoineen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja niinpä vastustajan verkko pullistelikin iloisesti jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Liikkeemme pysyi jatkossakin hyvänä ja saimme painettua ottelun painopistettä jatkuvasti kohti vastustajan maalia, mutta lisäosumia ei kuulunut. Pitkä ilta ja vastustajan parantunut liike siirsi väistämättä peliä meidänkin maalillemme ja lopulta pallo vietiin harmillisen käsivirheen seurauksena rankkaripilkulle. Laukaus onnistui ja näin vastustaja oli tasoittanut ottelun. Maali antaa aina lisäpotkua ja niinpä vastustaja pääsikin puolittaisen läpiajon päätteeksi tykittämään paluupallosta loppunumerot 2-1 tappioksemme. Kokonaisuudessaan taistelu oli hieno ja jokainen teki parhaansa – se ei kuitenkaan tällä kerralla riittänyt. Väsymyksen hiipiessä puseroon muutama syöttö unohtui ja omassa päässä tehdyt virheet kostautuivat. Oppia ikä kaikki!

Seuraavan kerran matkaamme Hämeenlinnaan 14.3.2004.

FJK – ViiPV 0-6
Jesse Kärkkäinen
Janne Haapalehto x 3
Samuli Lepistö x 2

ViiPV – HJS Chelsea valk. 9-1
Jari Haapalehto x 3
Janne Haapalehto x 2
Tuomas Selin
Niklas Ojala
Samuli Lepistö x 2

ParVi – ViiPV 2-1
Tuomas Selin

Maaliero 16-3

F10 TYLY VIERAS ISÄNNILLEEN
Sunnuntaina 14.3. talvisarjan neljännessä kierroksessa Hämeenlinnan Pullerin hallissa kohtasimme kolme isäntäseuran eli HJS:n joukkuetta. Tunnelma oli korkealla, sillä tiesimme, että nyt saattaisi olla mahdollista ottaa ensimmäinen tripla Hämeenlinnan reissulta. Pelien välillä oli hankalat n. 40 minuutin tauot, mitkä tiesimme itsellemme vaikeaksi asiaksi aikaisempien kokemusten perusteella. Eli missään nimessä peli ei ollut etukäteen selvä.
Ensimmäisessä ottelussa kohtasimme HJS Real Madrid V –joukkueen. Ottelu oli varsin tiukka, 30 minuutista n. 20 oli melkoista vääntämistä ja nuhjaamista keskialueella. Kahdesti pääsimme johtoon Ville Sundvallin ja Samuli Lepistön maaleilla, mutta vastustaja kuittasi osumamme nopeassa tahdissa. Ottelun loppupuolella juoksuvoimamme kuitenkin riitti Haapalehdon veljesten muodossa ja vastustaja oli voimaton. Lopputulos siis hyväksemme 2-4. Maalissa Jesse Kärkkäinen.
Toisen ottelumme pelasimme HJS ManU:a vastaan. Tämä peli oli oikeastaan alusta alkaen hallussamme, vaikka jouduimmekin pelaamaan erittäin paljon puolustuksen kautta. Harvat hyökkäyksemme vastustajan puolustus pääosin ohjasi kulmiin ja loput poimi taitava maalivahti. Muutaman kerran pääsimme kuitenkin tekopaikoille ja myös muutaman kerran laitoimme pallon pömpeliin. Näin ollen lukemat jäivät maltillisesti lukemiin 3-0 Jari ja Janne Haapalehdon sekä Samuli Lepistön toimesta. Maalissa pelasi Jesse Kärkkäinen.
Kolmas ottelu oli kaikkein tiukin ja pitkään näytti siltä, että päädymme meille harvinaiseen maalittomaan tasapeliin. Peli oli varsinaista viivytystaistelua molemmin puolin ja selkeitä hyökkäyksiä oli vain kourallinen. Aina kun toinen joukkueista pääsi vastustajan alueelle, purki puolustus tavallisesti yli sivurajan. Tiukka ottelu kuitenkin ratkesi viimein ja iloisesti meidän kannaltamme. Janne Haapalehto pääsi iskemään pallon verkkoon puolittaisen läpiajon seurauksena n. minuuttia ennen loppuvihellystä. Lukemat siis 1-0 meille. Maalissa pelasi yhä selkeämmin kakkosvahdiksemme nouseva Juho Kulmala.
Seuraavan kerran matkaamme Hämeenlinnaan huhtikuussa. Tätä ennen käymme kuitenkin Toijalan Pohjantähti-turnauksessa (futsal) 27.3. Tervetuloa joukolla kannustamaan poikiamme paikan päälle!

HJS Real Madrid V – ViiPV 2-4
Ville Sundvall
Samuli Lepistö
Jari Haapalehto
Janne Haapalehto

ViiPV – HJS ManU 3-0
Jari Haapalehto
Janne Haapalehto
Samuli Lepistö

ViiPV – HJS Chelsea pun. 1-0
Janne Haapalehto

Maaliero 8-2

F10 PITI VASTUSTAJAT NOLLILLA HÄMEENLINNASSA
Hämeenlinnan Pullerin palloiluhallilla pelattava talvisarja lähestyy loppuaan. Sunnuntaina 4.4. pelattiin toiseksi viimeinen turnausilta Hämeenlinnan hiekoilla.
Otteluohjelmaan oli kirjattu joukkueellemme nyt vain kaksi ottelua, eli tiedossa oli hieman tavallista kevyempi ja lyhyempi reissu upeana kevätauringonpaisteisena sunnuntai-iltana. Mielet olivat korkealla ja intoa puhkuen saavuimme hallille, jossa kohtasimme ensimmäisessä ottelussa isäntäseuran HJS Real Madrid M –joukkueen.
Ottelu alkoi kannaltamme jälleen hieman tahmeasti ja Kärkkäisen Jessellä olikin maalillamme melko paljon töitä. Saimme kuitenkin homman pelaamaan ja liikettä jalkoihimme ja niinpä hyvin avauksia syvällä vastustajan alueella kärkkynyt Kulmalan Juho tuikkasikin pallon komeasti verkkoon kun ottelua oli takana vain joitakin minuutteja. Syöttöpelin merkitystä korostamalla saimme painettua peliä toistuvasti kohti vastustajan maalia ja niinpä Juho teki kohta myös toisen maalinsa tässä ottelussa aivan maalivahdin nenän alta. Peli oli pääasiallisesti hallinnassamme ja niinpä myös maaleja syntyi. Puolittaisesta läpiajosta pamautti Samuli Lepistö kolmannen osuman ja Kulmalan Juho hetken kuluttua neljännen ja viimeisteli siten oman hattutemppunsa ja sinetöi ottelun loppulukemiksi ansaitut 0-4 hyväksemme. Vastustajallakin oli paikkansa, mm. kahdesti pallo kävi maalimme ylärimassa.
Toisessa ottelussa vastaamme asettui Iittalan Pallo. Maaliin vaihdoimme edellisessä ottelussa vastustajan kannalta tuhoisaa jälkeä kentällä tehneen Juho Kulmalan. Hallitsimme myös tätä ottelua varsin selvästi, joskin muutamia läheltä piti – tilanteita kertyi myös vastustajalle. Nämä kuitenkin liimautuivat maalivahtimme näppeihin tai pamahtelivat tolppiin. Ottelun varsinaiseksi maalitykiksi osoittautui loppujen lopuksi Haapalehdon Jari, joka toimitti pallon peräti neljästi vastustajan verkkoon. Viidennen maalin teki myös pirteästi pelannut Niklas Ojala. Lopputulos siis hienosti 5-0 hyväksemme.
Hämeenlinnan talvisarja on siis lopuillaan ja ulkokauden avaus lähestyy. Vierailemme kuitenkin vielä kerran Hämeenlinnassa ottamassa revanssia (18.4.), vastassamme ovat silloin hienosti sarjassa menestyneet ParVi, LaVe ja Pato. Lähtö Keskustan koulun parkkipaikalta klo 15.45. Kaikki joukolla mukaan kannustamaan!

HJS Madrid M – ViiPV 0-4
Juho Kulmala x 3
Samuli Lepistö

ViiPV – Ipa 5-0
Jari Haapalehto x 4
Niklas Ojala

F10 TALVEN HALLISARJA PELATTU LOPPUUN
Kaikki hyväkin päättyy aikanaan, tuumasimme sunnuntaina 18.4. pelatun viimeisen Hämeenlinnan hallisarjan pelipäivän jälkeen. Vaikka talvi saattoi vanhemmista ja pelaajistakin tuntua ajoittain pitkältä, niin kokonaisuutena Hämeenlinnan sarja palveli vallan mainiosti tarkoituksiamme ja niinpä olemme varmasti valmiimpia kesän piirisarjaan kuin jos olisimme pelanneet talven mittaan pelkkiä satunnaisia futsal-turnauksia. Haluammekin kiittää sekä pelaajia että vanhempia mukanaolosta, kyydityksistä, yms. Tästä on hyvä jatkaa!
Mutta itse turnaustapahtumiin. Ensimmäisessä ottelussa kohtasimme ainoat tappiomme tähän saakka aiheuttaneen Parolan Visan. Eikä tämäkään ottelu ollut poikkeus, sillä vaikka hallitsimme ottelua lähes 2/3 peliajasta, emme saaneet riittävästi maaleja aikaiseksi. Ensimmäisen maalin teki vastustaja lähietäisyydeltä laukauksesta, joka harmillisesti lipsahti maalissa pelanneen Juho Kulmalan hyppysistä verkon perukoille. Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa jonkin aikaa. Pystyimme tässä sekavahkossa ottelussa luomaan jatkuvasti puolittaisia tilanteita, mutta tasoitus antoi odottaa itseään. Lopulta pallo löysi tiensä vastustajan maaliin Janne Haapalehdon toimesta ja niinpä tilanne oli tasan 1-1. Tsemppasimme tämän jälkeen vieläkin enemmän, mutta aivan luukulle emme päässeet, eivätkä myöskään kaukolaukaukset osuneet tolppien väliin riittävällä tarkkuudella. Muutamaa minuuttia ennen loppuvihellystä vastusta sai käsivirheestämme rankkarin jonka edessä Kulmalan Juho oli voimaton, vaikka aavistikin oikeaan suuntaan laukauksen suhteen. Näin peli tuntui valitettavasti olevan ohi kannaltamme. Kun vielä vastustaja napautti minuuttia ennen loppuvihellystä kolmannen maalin, olimme hävinneet ottelun hyvän taistelun jälkeen lukemin 1-3.
Seuraavan ottelun tiesimme olevan myös tiukka, sillä myös Lammin Veto oli menestynyt sarjassa varsin hyvin. Ottelu olikin tasaväkinen, ehkä jopa ottelun ensimmäinen 15 minuuttia vastustajan lievää hallintaa. Tässä tasaisessa ottelussa molemmat joukkueet kunnostautuivat maalinteossa kerran, ja niinpä huolimatta loppuhetkien hyvästä rynnistyksestä lukemat olivat ottelun päättyessä maltilliset 1-1. Ainokaisemme teki jälleen Janne Haapalehto ja maalilla pelasi Juho Kulmala.
Kolmannessa ottelussa vastassamme oli Tervakosken Pato, joka myös oli kuulunut talvisarjan ”voittaviin joukkueisiin”. Urakkamme ei siis helpottunut, mutta toki halusimme tästä ottelusta pisteet kotiin, sillä selvästi olimme saaneet edellisen ottelun loppupuolella varsin hyvän liikkeen tossuihimme ja pisteitä oli plakkarissa kuluneelta illalta vain yksi. Ottelun sankariksi nousi otteitaan parantanut Haapalehdon Jari, joka teki tasaiseen tahtiin kaikki kolme maaliamme. Vastustajallakin oli paikkansa, mutta sihti ei ollut kohdallaan. Niinpä Lepistön Samuli  pelasi maalillamme nollapelin.
Tähän siis päättyi HJS:n ansiokkaasti isännöimä talven 2003-2004 hallisarja. Seuraavaksi ottelemmekin jo piirinsarjan merkeissä ulkokentillä uusin peliasuin!

ViiPV – ParVi 1-3
Janne Haapalehto

LaVe – ViiPV 1-1
Janne Haapalehto

ViiPV – PaTo 3-0
Jari Haapalehto x 3

Matias Kulmala

F10 HAKI PRONSSIA TOIJALASTA
Lauantaina 27.3. matkasimme joukolla Toijalan liikuntakeskuksessa pelattuun perinteiseen Pohjantähti-turnaukseen. Kyseessä oli talvikauden 2003-2004 ensimmäinen ja ainoa futsal-turnaus, sillä kuluneena talvena olemme keskittyneet lähinnä Hämeenlinnan hallifutissarjaan joka mielestämme palvelee parhaiten tulevaa kesäkautta ja piirinsarjaa, mikä on kuitenkin kauden selkeä päätavoite. Pohjantähti-turnaukseen lähdimme, sillä tiesimme tapahtuman kahden aikaisemman vuoden perusteella hauskaksi ja hyvin järjestetyksi tapahtumaksi. Ja pelaaminenhan on aina kivaa!
Turnausohjelmaan oli merkitty kolme alkusarjan ottelua sekä sijoitusottelu. Peliaika oli 20 min ja säännöt noudattelivat Palloliiton futsal-sääntöjä.
Ensimmäisessä ottelussamme kohtasimme isäntäseuran, TP-49:n, porukan. Ottelu oli hyvin tiukka ja polveili päästä päähän. Aivan liian moni syöttö jäi antamatta ja pitkään näyttikin siltä, että puskemme turhaan vastustajan puolustukseen. Tiukka oma puolustuspelaamisemme ja Kärkkäisen Jessen hyvä maalivahtipeli pitivät vastustajan kuitenkin nollilla loppuun saakka. Itse pääsimme iskemään paikoistamme kahdesti ja se riitti. Ensin Juho Kulmala tuikkasi pallon verkkoon ja pian Samuli Lepistö seurasi esimerkkiä. Näin ottelu päättyi kovan yrittämisen jälkeen 2-0 meidän hyväksemme ja ilo oli ylimmillään.
Toisessa ottelussa vastaamme asettui Valkeakosken Nappulaliigan ”keltaiset”. Tämän ottelun hävisimme 0-1, yhden ainoan harmittavan virheen seurauksena. Kokonaisuutena ottelu oli hyvinkin hallussamme alusta loppuun saakka, kontrolloimme palloa ja saimme laukauksiakin aikaiseksi. Harmittavan moni veto kuitenkin pamahti päätyseinään tai tarttui vastustajan taitavan maalivahdin näppeihin. Vastustajan ainokainen näki päivänvalon ottelun loppuhetkillä tilanteessa, jossa emme purkaneet palloa riittävän pontevasti oman maalimme edustalta. Tämän varmasti muistamme, sillä kyseinen pieni virhe maksoi meille loppuottelupaikan menetyksen.
Kolmannessa matsissa pelasimme tuttua Janakkalan Palloa vastaan. Tästäkin ottelusta näytti aluksi kehkeytyvän varsin tiukka vääntö, mutta toisin kävi. Ensimmäisten minuuttien jälkeen ratkaisimme hyvin nopeassa tahdissa ottelun lukemiin 0-4 hyväksemme pelivuorossa olleen Jesse Kärkkäisen, jo ensimmäisessä ottelussa maalihanat avanneen Samuli Lepistön sekä tiukasta alkulämmittelystä (ja kuulemma pizzasta) piristyneen Janne Haapalehdon ja Tuomas Selinin maaleilla. Maalilla nollapelin pelasi Kulmalan Juho.
Neljäs ottelu olikin jo sijoitusottelu, mikä meidän kohdallamme merkitsi siis pronssiottelua. Pronssista kanssamme kilvoitteli Valkeakosken Nappulaliigan ”siniset” –joukkue. Valkeakoskelaiset menivät ottelun puolen välin tienoilla 1-0 johtoon, jälleen maalinedustalta ruuhkasta tuikatulla maalilla. Takaiskusta saimme kuitenkin tulta tossuihimme ja painoimmekin peliä toistuvasti kohti vastustajan maalia. Lopussa työnteko palkittiin ja niinpä osumakin saatiin aikaiseksi Jari Haapalehdon toimesta. Tasalukemiin ottelu lopulta päättyikin ja niinpä siirryttiin rankkarikisaan. Rankkareita tuli torjumaan hyvän ottelun pelanneen Juho Kulmalan sijaan Jesse Kärkkäinen joka myös hoiti hommansa hienosti. Lisäksi kun Ville Sundvall ja Jari Haapalehto pussittivat pallonsa, saattoivat mitalijuhlat alkaa. Tsemppareina palkittiin tällä kerralla Ville Sundvall ja puolustuksen lukko Samuli Sievi-Korte.

Seuraavan kerran ottelemme Hämeenlinnassa sunnuntaina 4.4.

TP-49 – ViiPV 0-2
Juho Kulmala
Samuli Lepistö

ViiPV – VaNL K 0-1

JanPa – ViiPV 0-4
Jesse Kärkkäinen
Samuli Lepistö
Janne Haapalehto
Tuomas Selin

ViiPV – VaNL S (1-1) 3-1 (rp)
Jari Haapalehto
Ville Sundvall
Jari Haapalehto

VIIPV F10 -JUNNUILLE HOPEAA PUUHAMAASTA

Vuosittain järjestettävä juniorijalkapalloilun kaksipäiväinen Puuhamaa-turnaus Tervakoskella sai jälleen kymmenet joukkueet eri ikäluokista ympäri Suomen liikkeelle 19. – 20.6. Mukana oli tuttuja porukoita, mutta myös runsaasti uusia tuttavuuksia, mikä teki tapahtumasta varsin mielenkiintoisen ja niinpä mielenkiinnolla odotimmekin vertailukohtaa sille, millä tasolla viialalainen jalkapalloilu on verrattuna esimerkiksi pääkaupunkiseudun joukkueiden tasoon.
Ja hyvinhän sitä pärjättiin. Sääkin suosi, sillä vesisateet pysyivät varsinkin ensimmäisenä päivänä poissa ja sää oli pelaamista suosiva, puolipilvinen. Ensimmäisen päivän urakka oli varsin rankka, sillä otteluohjelmassa oli neljä alkulohkon ottelua, yhteensä kaksi tuntia peliaikaa. Ensimmäisen ottelussa kohtasimme Hyvinkään Palloseuran ”Ranska” -joukkueen, joka oli joukkueellemme myös ensimmäinen uusi tuttavuus. Ottelu oli alusta asti hyvin hallussamme ja päättyikin hyväksemme 3-1 -lukemin. Ottelussa teki iloisen hattutempun Janne Haapalehto. Toisessa ottelussa vastaamme asettui Nokian Palloseuran ”Tigers”, jonka kohtasimme muutamaa viikkoa aikaisemmin Haihunkoskella pelatussa piirisarjan turnauksessa. Tuolloin lukemat olivat hyväksemme 6-1, mutta nyt pistimme vielä pykälän paremmaksi ja niinpä loppulukemiksi kirjattiin 7-1 voitto ViiPV:lle. Tässäkin ottelussa Haapalehdon veljekset loistivat, mutta kahdesti myös pelivuorossa ollut maalivahtimme Kärkkäisen Jesse pöllytti vastustajan maaliverkkoa, toisen hienosta vaparista. Myös kolmannessa ottelussa kohtasimme uuden tuttavuuden, Toejoen Veikot Porista. Tässäkin ottelussa Kärkkäinen pääsi kokeilemaan vapariaan ja tulostakin syntyi. Kahdesta muusta maalistamme vastasivat Samuli Lepistö ja Janne Haapalehto. Loppulukemat puolustusvoittoisen pelin jälkeen puhtaat 3-0 hyväksemme. Neljänteen otteluun lähdettäessä alkoi jo väsy painaa varmasti kaikilla jaloissa pitkän pelipäivän jäljiltä. Kuitenkin nuorisolla intoa riitti ja päivän kolmas uusi tuttavuus nostatti vielä tunnelman korkealle. Tampereen Jalkapalloklubi tiedettiin kovatasoiseksi joukkueeksi ja niinpä ottelusta kehkeytyikin varsinaisen tiukka vääntö, jonka lopputulos kirjattiin 1-1 lukemin. Ainokaisemme syntyi Kärkkäisen vapaapotkun seurauksena – koskiko pallo matkalla omiin tai vastustajiin, jäi lopulta arvoitukseksi. Kolmessa viimeisessä ottelussa maalissa pelasi hienosti Juho Kulmala. Tasapelin myötä ensimmäinen turnauspäivä oli siis tappioton ja tuloksella myös varmistimme lohkovoiton.
Sunnuntai-aamu 20.6. valkeni aurinkoisena lähtiessämme Keskustan koulun parkkipaikalta klo 7.00 aamulla kohti Tervakoskea ja toista turnauspäivää. Mieli oli korkealla vaikka unihiekkaa saattoikin hieman olla vielä silmäkulmassa. Kunnon aamiaisen jälkeen alkoivat sijoitusottelut, joista ensimmäisessä ratkaistiin pronssi- ja loppuotteluun pääsijät. Tässä ottelussa turnauksen isäntäseura eli Tervakosken Pato sai vakuuttavan alun ampuessaan rankkarin heti alkuminuuteilla Kulmalan Juhon taakse käsivirheemme seurauksena. Tulimme kuitenkin hetken päästä tasoihin ja ohitsekin, mutta myös vastustaja kuittasi maalimme nopeasti. Hyvän puolustuspelin seurauksena vastustaja ei päässyt kuitenkaan enää ohi ja lopulta Jari Haapalehto pääsi tuikkaamaan hienon nousun seurauksena kolmannen osumamme verkon perille. Näin voitimme ottelun lukemin 3-2 ja pääsimme loppuotteluun. Muista maaleistamme vastasivat molemmat Haapalehdon veljekset. Loppuottelussa kohtasimme FC Futuran Porvoosta, joka valitettavasti aiheutti ensimmäisen tappiomme hankalimmassa mahdollisessa paikassa. Pitkä turnaus painoi pohkeissa ja niinpä vastustajan nopeat kärjet pääsivät kolmesti repimään puolustuksemme hajalle ensimmäisen puoliajan kuluessa. Jari Haapalehto tuikkasi tämän ottelun ainokaisen maalimme aivan ensimmäisen puoliajan lopulla ja tästä maalista saimme puhtia vielä toisen puoliajan hoitamiseen tyylikkäästi. Kun myös vastustajalla alkoi askel lyhentyä, pääsimme kokeilemaan muutaman kerran vastustajan maalivahdin taitoja, mutta valitettavasti palloa ei enää verkkoon saatu. Toinen puoliaika oli kuitenkin maaliton, joten loppuottelustakin saimme aikaan hienon tapahtuman.
Tervakoskelta saimme siis mukaamme hopeisen pytyn, mitalit, diplomit ja pääsyliput Puuhamaahan, joista jälkimmäiset viimeistään nostivat hieman alakuloiset mielet. Lisäksi haluamme kiittää turnauksen isäntäseuraa hyvistä turnausjärjestelyistä ruokailuineen ja oheispalveluineen sekä kaikkia pelaajiamme ja pelaajien vanhempia mukanaolosta, kyydityksistä jne. ViiPV F10 siirtyy viettämään kesätaukoa 28.6. alkaen. Seuraavan kerran ottelemme piirinsarjan turnauksen merkeissä Haihunkoskella lauantaina 7.8.

           PIIRISARJAPELIT KAUDELLA 2004

11.05.2004
Hämeenlinna Pulleri    
LaVe - ViiPV     0 - 4 ( 0 - 1 )    
Ville Sundvall (1)
Jari Haapalehto (2)
Janne Haapalehto (1)

ViiPV - HJS Chelsea pun.     2 - 1 ( 0 - 1 )    
Juho Kulmala (1)
Ville Sundvall (1)  

27.05.2004
Viiala Haihunkoski    
ViiPV - TP-49     2 - 0    
Jari Haapalehto (2)

TPV Lazio - ViiPV     6 - 1                
Jari Haapalehto (1)  

06.06.2004
Orivesi Pappila    
ViiPV - Ilves Pumas     1 - 2 ( 0 - 0 )
Jari Haapalehto (1)

ViiPV - Tuisku     0 - 4 ( 0 - 1 ) 
 
Yilves - ViiPV     1 - 4 ( 1 - 2 )
Lauri Jouppi (1)
Jari Haapalehto (1)
Janne Haapalehto (1)
Samuli Lepistö (1)

13.06.2004
Viiala  Haihunkoski    
ViiPV - NoPS Tigers     6 - 2 ( 3 - 0 )
Juho Kulmala (1)
Jari Haapalehto (3)
Janne Haapalehto (2)

UrPS - ViiPV     1 - 6 ( 0 - 4 )
Jari Haapalehto (3)
Samuli Lepistö (3)
       
07.08.2004
Viiala Haihunkoski    
ViiPV - HJS RM Mustat     3 - 4  
Jari Haapalehto (1)
Janne Haapalehto (2)

Parvi - ViiPV     3 - 13
Juho Kulmala (1)
Samuli Sievi-Korte (4)
Ville Sundvall (2)
Jari Haapalehto (2)
Janne Haapalehto (2)
Samuli Lepistö (2)

ViiPV - PJK     4 - 2
Juho Kulmala (1)
Jari Haapalehto (3)
  
18.08.2004
Parola Hattula    
TP-49 - ViiPV     1 - 3 
Samuli Sievi-Korte (1)
Janne Haapalehto (1)
Samuli Lepistö (1)

ViiPV - ParVi     4 - 2 
Jari Haapalehto (4)
 
25.08.2004
Viiala Haihunkoski    
ViiPV - JanPa     7 - 0  
Samuli Sievi-Korte (2)
Niklas Ojala (1)
Janne Haapalehto (2)
Samuli Lepistö (1)
Roope Saranen (1)

FJK  -  ViiPV     3 - 7 
Samuli Sievi-Korte (2)
Niklas Ojala (1)
Jari Haapalehto (2)
Janne Haapalehto (2)

05.09.2004
Pirkkala Killo    
TPV Lazio - ViiPV     3 - 1 
Jesse Kärkkäinen (1)

ViiPV - PJK     6 - 1
Roope Saranen (2)
Niklas Ojala (1)
Jesse Kärkkäinen (1)
Janne Haapalehto (2)

Ilves Panthers - ViiPV     5 - 5    
Jari Haapalehto (2)
Samuli Lepistö (3)
 
11.09.2004
Valkeakoski Roukko    
HJS ManU - ViiPV     2 - 1    
Samuli Sievi-Korte (1)

ViiPV - Ilves Panthers     2 - 4 
Janne Haapalehto (1)
Samuli Lepistö (1)

VIIPV F10 –JUNNUJEN KESÄKAUSI 2004 PAKETISSA
Perinteeksi muodostunut kauden päättäjäisjuhla kokosi ViiPV –94 ikäluokan vanhat ja vähän uudemmatkin pelaajat perheineen juhlistamaan kesäkauden 2004 päättymistä Toijalan Hesburgeriin hyvän ruoan ja pelaajapalkitsemisten merkeissä. Syytä juhlaan olikin, sillä kausi oli sujunut hienosti ja tulosta oli syntynyt. Positiivisena asiana nähtiin myös muutaman uuden pelaajan mukaantulo joukkueen vahvuuteen sekä vanhempien aktiivisuus turnauskioskien ja muun oheistoiminnan järjestämisessä. Lisäksi haluttiin kiittää toimintaa tukeneita sponsoreita varuste- yms. hankintojen mahdollistamisesta.
Joukkue osallistui kesäkauden aikana kaikkiaan yhdeksään Tampereen piirisarjan turnaukseen aikavälillä 11.5. – 11.9., joista neljä pelattiin kotiturnauksina Haihunkosken urheilukentällä. Otteluja kertyi kaikkiaan 21, joista Viialan junnujen tilille kirjattiin 13 voittoa. Kerran pelattiin tasan ja seitsemän kertaa joukkue joutui taipumaan tappioon. Tehtyjen maalien saldoksi merkittiin 82 ja päästettyjen 47. Lisäksi joukkue matkasi sekä 16.5. pelattuun Parolan Visan isännöimään Terästurnaukseen  että 19. – 20.6. Tervakoskelle tunnettuun Puuhamaa-turnaukseen. Molemmissa turnauksissa joukkue selvitti tiensä finaaliin ja ylsi hienosti hopealle.
Tilaisuudessa jaettiin kesäkauden 2004 pelaajapalkinnot jokaiselle pelaajalle, neljä kaikki pelaa –henkeä noudattavaa teemapalkintoa sekä kauden pääpalkinto, pelikaveri 2004, jonka saajasta järjestettiin suljettu lippuäänestys pelaajien kesken. Teemapalkinnot jakautuivat seuraavasti: maalikunkku – Jari Haapalehto (27 maalia piirisarjassa, 12 turnauksissa), työmyyrä – Ville Sundvall, kehittyjä – Samuli Sievi-Korte, harjoittelija – Jesse Kärkkäinen (41 kertaa paikalla 43:sta harjoituksesta). Komean pelikaveri 2004 –pokaalin pokkasi yksinkertaisella äänten enemmistöllä Jesse Kärkkäinen.
Jatkosuunnitelmista mainittakoon sen verran, että harjoitukset taukoavat lokakuun ajaksi jatkuen alustavien suunnitelmien mukaan jälleen torstaina 4.11. Hirvialhon koulun liikuntasalissa. Talven aikana joukkue osallistunee edellisvuotiseen tapaan Hämeenlinnassa pelattavaan hallifutissarjaan, mikäli Hämeenlinnan palloiluhallin remontti valmistuu ajallaan ja sarja päätetään pelata. Muussa tapauksessa osallistutaan vähintään yksittäisiin futsal-turnauksiin.

Matias Kulmala
                               

 

E11 2004

Vas.ylh. Tero Tromstedt,  Teemu Laakso,  Tuomas Tuunainen,  Juuso Silvasti ,  Tommi Haapakoski,   Topias Leivo,  Jesse Sundvall,  Olli Suhonen,  Tuomas Kivinen
Vas.alh. Tameru Peltonen, Rikhard Parkkila, Timi Kaijaniemi, Valtteri Hämäläinen, Niko Peräkivi, Olli Jouppi, Ville Herkman, Ville Tolonen
kuvasta puuttuu Tuomo Jouppi