KAUSI 2002  EDUSTUKSEN JA FUTSALIN OTTELUT

FC Gepardi - ViiPV 2-2

Maalit:
26 min. 1-0 Tommi Silmonen
30 min. 1-1 Janne Pirttijoki
35 min. 1-2 Jarno Aaltonen
86 min. 2-2 Tommi Silmonen

11.8.2002 Seppo Rapeli

ViiPV - FC Hämeenlinna/2 1-2
 
Maait
31 min. 0-1 Juuso Jehimoff
44 min. 1-1 Pasi Ahonen
69 min. 1-2 Anssi Laine
Viialan Peliveikot lähti keskiviikkona 7.8. Haihunkoskella pelattuun otteluun vakavasti pistetilin kasvattaminen mielessä. Valitettavasti toisin kävi, sillä hämeenlinnalaiset pystyivät venymään 1-2 voittoon (1-1).
Ottelu oli tasaväkinen alusta loppuun ja molemmat joukkueet esittivät nautittavaa hyökkäyspeliä. Hämeenlinnan ensimmäinen maali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen, kun ViiPV:n puolustus unohti pitää ylösrynnänneen Juuso Jehimoffin, joka sai vasemmalta tulleen syötön vedettyä Peliveikkojen maalin perukoille. Molemmilla joukkueilla oli puoliajan loppupuolella muutamia mainioita tilanteita ja Peliveikot haki vimmatusti tasoitusta. Peliveikkojen tasoitus tuli kuitenkin aivan puoliajan lopussa, kun Pasi Ahonen niittasi Kari Nikannon antaman kulmapotkun maaliin.
Toisella puoliajalla ViiPV sai tilanteita ja muutamia hyviä vetoja, jotka Hämeenlinnan maalivahti kuitenkin torjui. Viialan johtomaali oli lähellä 66 minuutilla, kun hämeenlinnalaiset repivät viialalaispelaajaa paidasta rangaistusalueella; Seurauksena pilkku, jonka Pasi Toropainen veti hyvin aavistaneen maalivahdin käsiin. Hämeenlinnan voittomaali syntyi pari minuuttia myöhemmin, kun ViiPV:n puolustus erehtyi uinailemaan ja Hämeenlinnan Anssi Laine pääsi vetämään lähes tyhjiin 1-2.
ViiPV sai hyökkäysvoimaa pelin loppupuolella muutamilla vaihdoilla, ja muutamia paikkoja syntyikin, mm. Miika Oksanen puski pallon kerran ylärimaan ja yhden Joonas Lumijärven kudin hämeenlinnalaismaalivahti vain vaivoin torjui. Valitettavasti ViiPV:llä oli jälleen epäonneakin pelissä ja pistepotti jäi näin kartuttamatta.
Pelipallot lahjoitti Jari Valtonen Viialasta
 
10.8.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli

Ilves - ViiPV 3-2
 
Maalit:
13 min. 1-0 Ville Vataja
27 min. 2-0 Janne Anttila
57 min. 2-1 Pasi Toropainen
76 min. 3-1 Ville Vataja
90 min. 3-2 Miika Oksanen
Harri lomailee jossakin päin suomea, joten ei irtoo juttua!
 
3.8.2002 Seppo Rapeli

YlöR - ViiPV 0-0
 
TKT - ViiPV 4-1

Maalit:
6 min. 1-0 Teemu Mäkirinta
37 min. 1-1 Arto Lehtonen
47 min. 2-1 Mikko Palo
60 min. 3-1 Lauri Berlin
84 min. 4-1 Tuomo Muuttoranta rp.
Viialan Peliveikot jatkoi vierasotteluidensa sarjaa Tampereen Lamminpäässä tiistaina kohdatessaan sarjajohtaja TKT:n. Vaikka etukäteen TKT tiedettiin vahvemmaksi, pysyi Peliveikot hyvin mukana varsinkin pelin ensimmäisen puoliskon. Pelin toisella puoliajalla Peliveikot sortui puolustuksen virheisiin ja TKT meni menojaan. Lopputulos oli 4-1 (1-1).
Peliveikot oli yllättää TKT puolustuksen heti alussa puskumaalilla, mutta linjatuomari liputti maalin paitsioksi. TKT oli onnekkaampi; kuudennella minuutilla Teemu Mäkirinta pääsi puskemaan oikealta tulleen syötön ViiPV:n verkkoon: 1-0. TKT jatkoi painostusta ja sai hyvin tuotua palloja rangaistusalueelle, Peliveikkojen puolustus oli ajoittain lujilla. Pieni sadekuuro teki nurmen ja pallon liukkaaksi. Näin syöttöjen ja purkupallojen tarkkuus kärsi.
Puolen tunnin pelin jälkeen ViiPV sai enemmän keskialuetta hallintaansa ja kun 37 minuuttia oli pelattu, teki ViiPV:n Arto Lehtonen oman ratkaisunsa, lähti pallon saatuaan nousuun keskialueelta ja tykitti 25 metristä vasempaan alakulmaan, TKT:n maalivahdin loistava heittäytyminenkään ei pelastanut tasoitukselta: 1-1. Puoliajan loppuun ViiPV jatkoi hyvällä otteella, kuitenkin maalinteko jäi uupumaan.
Toinen puoliaika alkoi viialalaisten kannalta jälleen harmittavasti ja heti alkuun tuli kylmää suihkua: TKT:n hyökkääjä ampui kohden maalia, ViiPV:n Mikko Leppänen epäonnistui haltuunotossa makuullaan ja näin Leppäsen käsistä lipsuneen pallon TKT:n Mikko Palo pamautti maalin perukoille. TKT jatkoi heti hyökkäilyään varsinkin laitojen kautta ja pystyi sumputtamaan ViiPV:n harvat rynnistykset keskialueella. 60 minuutin kohdalla Peliveikkojen puolustus möhli purkupallon pahemman kerran ja TKT:n Lauri Berlin veti kaukaa pallon verkkoon: 3-1.
TKT jatkoi pelin hallintaa ja loi painetta . Se sai vaihdoilla lisää nopeutta ja aikaansai vaarallisia hyökkäyksiä varsinkin oikean laitahyökkääjänsä Timo Suontaan kautta. ViiPV:n puolustus työskenteli täydellä teholla purkaen TKT-hyökkäyksiä. 84 minuutilla Miikka Ahonen joutui kampittamaan vapaaksi pääseen TKT:n hyökkääjän rangaistusaluella ja näin tuomitun pilkun TKT:n Tuomo Muuttoranta pussitti varmasti maaliin. Toisen puoliajan lopussa ViiPV koetti vielä nostaa sisuuntuneena tempoa, mutta ilman mainittavaa tulosta. Kotimatkalle ViiPV lähti siis 4-1 tappion kärsineenä.
 
25.7.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli

VaKP - ViiPV 4-3

 Maalit:
0-1 Joonas Lumijärvi
0-2 Pasi Toropainen
1-2 Tapio Lintunen
2-2 Tapio Lintunen
3-2 Pekka Keränen
3-3 Pasi Toropainen
4-3 Mikko Toivonen
Valkeakosken Koskenpojat otti niukan voiton Viialan Peliveikoista torstaina 11.7. Apian kentän helteessä. Vaikka Viialan Peliveikot hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen kotijoukkueen hyväksi lukemiin 4-3 (0-2).
Molemmat aloittivat ensimmäisen puoliajan tarkalla puolustuspelillä. 11 minuutilla Joonas Lumijärvi peippasi itsensä sisään 16-alueelle ja VaKP puolustus sähläsi, eikä saanut palloa pois ja niin Lumijärvi tykitti valkeakoskelaisyleisön ällistykseksi 0-1. Seuraavat vajaa 10 minuuttia oli aloite Koskenpojilla, mutta ilman maininnan arvoisia tuloksia ja niin Peliveikot alkoi jälleen vyöryttää hyökkäyksiään kolmen kärkimiehen voimalla.
31 minuutilla Jarno Aaltonen harhautti koskilaispuolustajan ja syötti oikeata laitaa nousseelle Pasi Toropaiselle. Toropainen odotti maalivahdin vastaantulon, harhautti ja ampui 0-2 maalin takakulmaan. VaKP vaihtoi tämän jälkeen tehottoman kärkihyökkääjänsä, mutta silti joukkueen hyökkäykset jäivät ensimmäisellä puoliajalla tehottomiksi. Päinvastoin Koskenpoikien puolustus joutui purkamaan viialalaishyökkäysten vyöryä 110 % teholla, vaikka armoton helle oli paahtanut koko päivän. Olisi luullut Koskenpoikien hyytyvän...
Toinen puoliaika alkoi viialalaisten osalta löysästi, varmistelua vai mitä, mutta VaKP teki pari vaihtoa ja sai voimaa hyökkäyksiin. Toista puoliaikaa oli pelattu reilu 5 minuuttia, kun VaKP:n Tapio Lintunen puski Mikko Merikarin syötöstä kavennuksen 1-2. Tästä vain reilu 5 minuuttia ja VaKP pääsi tasoihin jälleen Lintusen puskumaalilla, jossa Viialan maalivahti Mikko Leppänen oli valitettavasti myöhässä.
Liekö helle syynä, ViiPV:n puolustuspeli tuntui toisella puoliajalla jotenkin flegmaattiselta. VaKP siirtyi 3-2 johtoon 61 minuutilla, kun vapaaksi unohdettu Pekka Keränen maalasi kelpo syöttökuvion päätteeksi. Peliveikoille annettiin vielä toivoa , kun jo vapaaseen maalintekopaikkaan päässyt Jarno Aaltonen malttoi syöttää vielä Pasi Toropaiselle, eikä Toropainen erehtynyt, vaan siirsi Peliveikot tasoihin 3-3. Peliä oli pelattu reilu 70 minuuttia. Mutta pari minuuttia myöhemmin ei oltu enää valppaina ja VaKP:n Mikko Toivonen pääsi vetämään oikealta tulleen syötön harmillisesti viialalaisverkkoon.
Pelin loppuajan VaKP keskittyi pelkästään puolustamaan 4-3 johtoaan ja ViiPV:n hyökkäykset kilpistyivät viimeistään koskilaismaalivahtiin. Peliveikkojen pelaajien turhautuminen näkyi myös kentällä ja se huipentui Jarno Aaltosen ulosajoon 88 minuutilla. Tämä oli viimeinen niitti ViiPV:lle tällä kertaa, tappio oli todella harmillinen varsinkin loistavan ensimmäisen puoliajan vuoksi.
 
17.7.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli

Härmä - ViiPV 3-7
 
Maalit:
3 min. 1-0 Juha Koskinen
10 min. 1-1 Jarno Aaltonen
27 min. 1-2 Jarno Aaltonen
45 min. 1-3 Pekka Lingman
55 min. 1-4 Pasi Toropainen
57 min. 1-5 Pasi Toropainen
60 min. 2-5 Jussi Koivu
68 min. 3-5 Jussi Koivu rp.
90 min. 3-6 Pekka Lingman
90 min. 3-7 Pekka Lingman
Viialan Peliveikot osoitti jälleen mainiota jalkapallokuntoaan voittamalla vieraissa Hämeenlinnan Härmän, Pullerin kentällä lauantaina 6.7 pelatussa ottelussa. ViiPV:llä oli ottelussa todella runsaasti maalintekotilanteita ja ne pystyttiin hyödyntämään kiitettävästi. Tosin Härmäkin pääsi muutaman kerran onnistumaan. Ottelu päättyi lukemiin 3-7 (1-3)
Ottelu alkoi viialalaisten kannalta kylmällä suihkulla, sillä vain pari minuuttia oli pelattu kun Härmän Juha Koskinen teki ensimmäisestä hyökkäyksestä 1-0 maalin takanurkkaan. ViiPV ei jäänyt tätä ihmettelemään ja parin epäonnistuneen erikoistilanteen jälkeen kärkikaksikko Jarno Aaltonen - Pasi Toropainen yhden kosketuksen pelillä avasivat Härmän puolustuksen ja Aaltonen teki tyhjiin tasoituksen 1-1. Pelattu oli tällöin 10 minuuttia. Tämän jälkeen ViiPV:llä oli pari hyvää puskutilannetta, joista maalinteko valitettavasti epäonnistui. 27 minuutilla ViiPV:n kärkimiesten näyttävän syöttelypelin tuloksena Jarno Aaltonen pääsi jälleen pussittamaan tyhjiin 1-2. Hetkeä myöhemmin härmäläispelaaja ajettiin kentältä toisen keltaisen saatuaan. Silti Härmä pystyi vielä pari kertaa ViiPV:n puolustuksen kommunikaatio katkon seurauksena saamaan vetopaikan maalinteossa kuitenkaan onnistumatta.
ViiPV:n puolustuksessa kunnostautui erityisesti Mika Jokinen hyvillä katkoilla ja avauksilla ja varmana lukkona oli maalivahti Mikko Leppänen erinomaisilla torjunnoilla. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Aaltonen syötti vielä Pekka Lingmanin vapaaseen paikkaan ja tästä hän ei voinut erehtyä; 1-3.
Toisen puoliajan alkuminuuteilla Härmä koetti vimmatusti maalintekoa, siinä onnistumatta. ViiPV jatkoi maalijuhlaa 55 minuutilla, kun Pekka Lingman karvasi pallon itselleen 16 metrin rajalla ja syötti Toropaisen vetopaikkaan; 1-4. Tästä kului vain pari minuuttia, kun sama parivaljakko oli jälleen asialla; 1-5 , Toropaisen maalatessa jälleen. Härmän Jussi Koivu onnistui paria minuuttia myöhemmin kaventamaan 2-5:een kun ViiPV:n maalivahti haparoi vastaantulossa. 68 minuutilla Härmä sai ViiPV:n puolustajan virheen seurauksena rankkarin, josta Jussi Koivu teki kavennuksen 3-5:een.
Pelin loppupuolella molemmilla joukkueilla oli runsaasti erikoistilanteita, vaikka selvät maalipaikat olivat edelleen ViiPV:llä. Varsinaiseen maalintekoon kuitenkin vielä päästiin ja pelattiin jo lisäaikaa, kun Pekka Lingman hattutemppuili pari maalia vain parin minuutin välein upottaen Härmän pojat lopullisesti. Loppulukemiksi saatiin siis riemastuttavat 3-7 ViiPV:n hyväksi.
 
10.7.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli

ViiPV - ToiP-49 2-3
 
Maalit:
28 min. 0-1 Gary Rice
50 min. 1-1 Pekka Lingman
59 min. 2-1 Kari Nikanto
76 min. 2-2 Jukka Lumpiola
88 min. 2-3 Petri Saariniemi
Viialan Peliveikot kohtasi viime lauantain kotiottelussaan paikallisvastustajansa Toijalan Pallo 49:n. Peli oli tasaista kamppailua pisteistä aivan loppuminuuteille asti, jolloin ToPa onnistui ratkaisemaan ottelun edukseen numeroin 2-3 (0-1).
Runsaan yleisöjoukon edessä molemmat joukkueet pyrkivät esittämään parastaan, varoen virheitä omalla puolustusalueella. Ottelu alkoi silti hienoisella Toijalan painostuksella ja jo kahdeksannella minuutilla ToPa pääsi kolistelemaan ViiPV:n maalin tolppaa. Viisi minuuttia myöhemmin Viialan hyvin pelannut irokeesitukkainen maalivahti Harri Koivuniemi torjui ToPan laukauksen vastaantulollaan. Viisi minuuttia tästä oli ViiPV:n vuoro yrittää maalintekoa; Toijalan maalivahti Mikko Nieminen torjui laukauksen kädellään kulmaksi. Valitettavasti runsaista erikoistilanteistakaan ViiPV ei onnistunut maalinteossa ensimmäisellä puoliajalla.
28 minuutilla Toijalan Pallo sai vapaapotkun, jonka Gary Rice puski varmasti viialalaisverkkoon. Tämän jälkeen peli rauhoittui jälleen tarkaksi keskikenttäpeliksi, kunnes aivan puoliajan lopulla toijalalaishyökkääjä pyssytti pallon vain hiuksenhienosti ohi ViiPV:n maalin.
Toinen puoliaika jatkui jälleen tarkalla keskikenttäpelillä molemmin puolin, kunnes ViiPV sai 50 minuutin kohdalla vaparin vasemmalta hyökkäysalueellaan. Miikka Ahonen antoi vaparin, jonka jatkotilanteesta Pekka Lingman laukoi tasoituksen 1-1 viialalaisyleisön riemuksi. 4 minuuttia tästä Peliveikot repi upeilla seinäsyötöillään ToPan puolustuksen auki ja pallo toimitettiinkin verkon perille, mutta rajatuomari liputtikin maalin paitsioksi. 5 minuutin päästä jo Toijalan verkko soi sillä Jarno Aaltonen syötti ristiin oikealle vapaana juosseelle Kari Nikannolle, joka ampui ViiPV:lle johtolukemat 2-1.
Toijalan Pallon syöttöpeli ei oikein tuntunut sujuvan ja ViiPV sai jatkuvasti tilanteita juoksupalloista, mm. Pasi Toropainen laukoi pallon kerran sivuverkkoon vapaasta paikasta. 70 minuutin pelin jälkeen Toijalan Pallo jälleen ryhdistäytyi ja sai pari hyvää maalipaikkaa, joista toisen ViiPV:n maalivahti torjui nopeiden refleksiensä ansiosta jalallaan. Toisen vedon ViiPV puolustus pelasti lähes maaliviivalta. Toijalan Pallon tasoitusosuma 2-2 tuli 76 minuutilla, kun Jukka Lumpiolan kova veto muutti ViiPV:n puolustajista suuntaansa ja kimposi maaliin. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin toijalaisveto meni ohi vain maalitolppaa hipoen. Pelin viime minuutit Toijalan Pallo haki voittomaalia ja kun 88 minuuttia oli täynnä ToPan Petri Saariniemi teki ViiPV:n harmiksi voittolukemat 2-3.
ViiPV:n valmentaja Jukka Lumijärvi oli aivan sanaton harmittavan Toijalan Pallon voittomaalin jälkeen.
 
30.6.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli
 
NoPS - ViiPV 3-3

Maalit:
11 min. 0-1 Pasi Ahonen
14 min. 1-1 Pasi Mäkinen
17 min. 2-1 Jukka Leinonen
30 min. 3-1 Jyri Kinnunen rp.
75 min. 3-2 Pasi Toropainen
85 min. 3-3 Jarno Aaltonen
Viialan Peliveikot kohtasi kauden kolmannessa vierasottelussaan Nokian Palloseuran tiistaina 25.6. Nokian keskuskentällä. Tilannerikas ottelu päättyi tasanumeroihin 3-3 (3-1) ViiPV:n mainion toisen puoliajan ansiosta.
Ottelun alkuminuutit olivat tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli heti pari hyvää hyökkäystilannetta ilman tulosta. 11 minuutilla ViiPV:n Jarno Aaltosen pitkästä rajaheitosta Joonas Lumijärvi pääsi tuikkaamaan pallon maalialueelle edenneelle Pasi Ahoselle, joka tykitti suoraan syötöstä 0-1 NoPS:n alakulmaan. Mutta vain 3 minuuttia myöhemmin ViiPV:n puolustus eli vielä jotenkin maalijuhlahumussa ja seisoskeli puolustusalueellaan. NoPS:n hyökkäystä ei pystytty sumputtamaan ja NoPS:n Jukka Leinonen syötti Pasi Mäkisen vapaaseen maalipaikkaan. Mäkinen veti pallon voimalla maalin kattoon tasoitukseksi 1-1 . Vain 4 minuuttia tästä, NoPS:n Jukka Leinonen unohdettiin vapaaksi etenemään oikealla ja hän veti vasemmalta tulleen syötön tolpan kautta maaliin. Lukemat 2-1.
NoPS jatkoi tilanteiden rakentelua halliten keskikenttää. ViiPV:n aloituspallot ja syötöt eivät tuntuneet löytävän kohdettaan. Ehkä seurauksena tästä ViiPV sattui tekemään virheitä pallonkamppailuissa. 30. minuutilla ViiPV:n puolustaja joutui tönäisemään nurin rangaistusalueelle voimalla edenneen nokialaishyökkääjän. Tästä tuomittiin rangaistuspotku, jonka NoPS:n Jyri Kinnunen veti ohi väärin aavistaneen, mutta muuten mainiosti pelanneen ViiPV:n maalivahdin Mikko Leppäsen. 3-1. Puoliajan loppupuoli oli vielä NoPS:n hallintaa, sillä joukkueella tuntui pallo ja miehet liikkuvan viialalaisjoukkuetta tarmokkaammin.
Toiselle puoliajalle Viialan Peliveikot oli tehnyt joitain taktisia muutoksia ja vaihtoja, joilla pyrittiin palloa saamaan enemmän vastustajan maalille. Tässä ei aivan heti puoliajan alussa onnistuttu ja NoPS pääsi pari kertaa vierailemaan vaarallisesti ViiPV:n maalilla. Viialalaiset alkoivat kuitenkin yhä enemmän vyöryttää palloa pitkin syötöin yli keskialueen ja NoPS puolustus oli ajoittain paniikissa. Hätääntynyt NoPS koetti ”nuorentaa” joukkuettaan vaihdoilla, sillä ilmeisesti väsy alkoi painaa nokialaisjänteissä.Jo 30 minuuttia oli toista puoliaikaa pelattu, kun ViiPV:n Jarno Aaltonen kuljetti voimalla pallon lähelle rangaistusalueen rajaa, mutta kääntyikin ja syötti upeasti oikealta esiin tulleelle Pasi Toropaiselle. Toropainen ei epäröinyt, vaan tykitti vastapallosta takanurkkaan kavennuksen 3-2. Kymmenen minuuttia myöhemmin Joonas Lumijärvi huomasi Jarno Aaltosen vapaassa maalipaikassa; NoPS-maalivahti seikkaili ulkona, eikä Aaltosella ollut vaikeuksia pyssyttää kauden 10:ttä osumaansa nokialaisten harmiksi. Pelin loppuhetket molemmat koettivat vielä vimmatusti maalia, mutta molempien joukkueiden puolustus kesti paineet.
ViiPV:n valmentaja Jukka Lumijärvi sanoi NoPS:n keränneen näköjään kokeneen porukan ensimmäiselle puoliajalle ja tälle ei pärjätty, eikä siihen voi olla tyytyväinen. Toiselle puoliajalle päätettiin laittaa sitten täysi rumba päälle ja juosta NoPS kumoon !

26.6.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli

FC Tigers - ViiPV 3-1
 
Maalit:
24 min. 0-1 Pasi Toropainen
37 min. 1-1 Tommi Juhola
74 min. 2-1 Tero Sarja
78 min. 3-1 Tero Sarja
Viialan Peliveikot koki kauden ensimmäisen vierastappionsa maanantaina 17.6. Tampereen Hervannassa FC Tigersia vastaan numeroin 3-1 (1-1). Aurinkoisessa jalkapalloillassa Peliveikot oli hyvin mukana ensimmäisen puoliajan ja pitkälle toistakin, halliten peliä ajoittain näyttävästi, mutta viimeinen vartti oli viialalaisille synkkä.
Ensimmäisen puoliajan alku oli voimakasta hyökkäilyä puolin ja toisin. Tigersilla oli maalipaikka 10 minuutin kohdalla, mutta ViiPV:n maalivahti Mikko Leppänen torjui kovan vedon kulmaksi. Reilu 10 minuuttia myöhemmin Viialan Kari Nikanto pamautti kaukaa alakierteisen pallon näyttävästi ylärimaan. 24 minuutilla Jarno Aaltonen kuljetti pallon Tigers-puolustuksen rakoillessa rangaistusalueelle ja syötti Pasi Toropaiselle, joka veti vasurilla alanurkkaan ViiPV johtonumeroiksi 0-1.
ViiPV jatkoi painostustaan, mutta 30 peliminuutin jälkeen ote siirtyi hetkeksi Tigersille. Parin epäonnistuneen kulmatilanteen jälkeen kotijoukkueen Tommi Juhola pääsi 37 minuutilla tasoittamaan puskemalla vasemmalta läheltä sivurajaa annetun vaparin ViiPV:n verkkoon. Puoliajan loppuminuutit ViiPV yritti vimmatusti lisämaaleja, mutta pallo ei tuntunut pomppivan tarpeeksi omille.
Toinen puoliaika alkoi tasaisena, edelleen hyökkäykset aaltoilivat päästä päähän. Molemmat joukkueet väläyttelivät ajoittain hienoja syöttökuvioita ja pyrkivät seinäsyötöin vastustajan maalille. Joukkueet tekivät vaihtoja, joilla ilmeisesti pyrittiin pitämään tempoa pelissä. Ehkä Tigers onnistui tässä paremmin, sillä he vierailivat muutaman kerran vaarallisesti viialalaismaalilla, mutta topparikaksikko Arto Lehtonen - Janne Pirttijoki pitivät Tigers-hyökkääjät kurissa. Tuore aviomies Pekka Lingman pelasi myös hyvin laajalla alueella kovaa kuntoa osoittaen.
74 minuutilla ViiPV:n puolustus kuitenkin haparoi ja maalivahti epäonnistui vastaantulossa. Näin Tigersin vaihdosta tullut Tero Sarja pääsi tekemään lähes tyhjään maaliin 2-1. Vain 4 minuuttia myöhemmin sama mies onnistui puskemaan kolmen ViiPV:n pelaajan välistä lukemiksi 3-1.
Loppuminuutit Peliveikot yrittivät pitkillä avauksilla ja syötöillä saada Tigers-puolustuksen repeämään, mutta tuloksetta. Tigers hallitsi keskikenttää ja piti ViiPV:n vaaralliset kärkihyökkääjät aisoissa. Hyvin pelannut viialalaisjoukkue joutui lähtemään pisteittä kotimatkalle.
ViiPV:n valmentaja Jukka Lumijärvi kommentoi ottelua: "Peli aloitettiin kovalla prässillä ja vauhdilla, tarkoituksena ratkaista peli heti kättelyssä. Selkeästä hallinnasta huolimatta maalit jäi tekemättä, pelin kuluessa vastustaja rankaisi muutamasta virheestä 100%:sti ".
 
19.6.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli

ViiPV - Loiske 3-0
 
Maalit:
55 min. 1-0 Pekka Lingman
56 min. 2-0 Jarno Aaltonen
67 min. 3-0 Jarno Aaltonen
Viialan Peliveikot otti vaivattoman kotivoiton 3.divisioonan ottelussa Sääksjärven Loiskeesta numeroin 3-0 (0-0). Sarjassa runsaasti tähän mennessä maaleja mättänyt ViiPV oli ottelussa selvästi virkeämpi, vaikka ensimmäinen puoliaika jäi maalittomaksi.
Molemmat joukkueet aloittivat ensimmäisen jakson hermostuneesti. Peliveikoilla oli ensimmäisen 20 minuutin aikana muutamia tilanteita ja pari kulmapotkua, maalinteko kuitenkin ontui. Liekö helteestä johtuen, Loiske pelasi myös selvästi hitaalla tempolla. Ehkä paras Viialan maalintekopaikka oli, kun 25 minuutilla Pasi Toropainen laukaisi Pekka Lingmanin syötöstä vain aavistuksen maalin ohi. Puoliajan lopulla Loiskeen keskikenttämies ajettiin ulos saatuan jo toisen varoituksen. Tämä ei haitannut, sillä vain hetkeä myöhemmin Loiskeen hyökkääjä pääsi yllättäen maalintekopaikkaan, mutta ViiPV:n maalivahti Mikko Leppänen oli hereillä ja torjui upeasti vedon.
Toinen puoliaika lähti käyntiin heti ViiPV:n painostuksella ja kun 10 minuuttia oli pelattu toista jaksoa, Joonas Lumijärvi teki upean esityön ja syötti Pekka Lingmanin vetopaikkaan, josta Lingman tykitti 1-0. Vain minuuttia myöhemmin Loiske oli yhä pyörryksissä ja Jarno Aaltonen pyssytti jo 2-0. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin maalasi Aaltonen toistamiseen Toropaisen syötöstä numeroiksi 3-0. Vaikka ottelun loppupuolella ViiPV sai vielä tilanteita Loiskeen päätyyn, ei maaliverkko enää valitettavasti soinut. Helteinen sää ehkä verotti juoksuvoimaa ja pehmitti pelipäätä.
ViiPV:n valmentaja Jukka Lumijärvi kehaisi joukkueensa olevan nyt oikealla tiellä, maalit tulevat kun jaksetaan luottaa omaan peliin. Loiskeen valmentaja Kari Lahti ei pitänyt tappiota vakavana ja jaksoi olla optimistinen tulevien pelien suhteen; ”Pisteitä on otettavissa ! ”Pelipallot lahjoitti K.Kaijanniemi Viialasta ja yleisön maaliveikkauksen voitti Leo Hagel, Viiala.

11.6.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli
 
ViiPV - FC Gepardi 7-1

Maalit
7 min. 1-0 Pasi Toropainen
12 min. 2-0 Jarno Aaltonen
14 min. 3-0 Pasi Toropainen
18 min. 4-0 Joonas Lumijärvi
25 min. 5-0 Jarno Aaltonen
27 min. 6-0 Jarno Aaltonen
35 min. 7-0 Jarno Aaltonen
64 min. 7-1 Tommi Silmonen
Lähes teurastukselta tuntui Toijalan FC Gepardin kohtalo Viialan Haihunkosken kentällä perjantaina 31.5. Viialan Peli-Veikot otti luulot pois gepardilaisilta murskaluvuin 7-1 (7-0). Ensimmäinen puoliaika olikin iloista Viialan maalijuhlaa.
Taktisen kypsästi pelannut ViiPV aloitti maali-iloittelun Gepardin kustannuksella heti 7 minuutilla, kun loukkaantumisesta toipunut Jarno Aaltonen keskitti ”Beckham”-tyyliin oikealta keskellä edenneelle Pasi Toropaiselle, joka veti kovaa pallon maalia kohti, maalivahti torjui pallon vain puolittain käsillään, tilanne 1-0. Vain 5 minuuttia myöhemmin kaksikko oli jälleen pahanteossa; Aaltonen syötti Toropaiselle, joka pyörähti taitavasti ympäri ja vapautti Aaltosen maalintekopaikkaan, lukemat 2-0. Ja 2 minuuttia edellisestä haparoiden pelannut Gepardi-molari ei voinut kuin katsella ihaillen, kun Toropainen veti kaukaa 3-0. Gepardi -puolustus tuntui seisovan paikoillaan ja virheitä tuli tukuttain.ViiPV:n maalivahdin Mikko Leppäsen pitkät aloituspallot loivat tilanteita Gepardi-alueella. 17 minuutilla Kari Nikanto syötti nuorelle Joonas Lumijärvelle, joka veti 4-0 lukemat oikeaan yläkulmaan, ohi suu auki katselleen Gepardi-maalivahdin. Tämän jälkeen Gepardi sai aikaiseksi pari hyökkäystä, mutta tilanteet kuivuivat lähes alkuunsa. Gepardin kynnet olivat tylsät ja nimeen viittaavasta nopeudesta ei ollut tietoakaan.
25. minuutilla keskikentän pelintekijä-konkari  Kari Nikanto syötti puolikentästä Jarno Aaltoselle, joka karkasi maalintekoon ja veti etäältä lukemat 5-0. Vain 2 minuuttia tästä Gepardipuolustus uinui edelleen Ruususen untaan, kun Jarno Aaltonen täräytti 16-rajalta helposti 6-0. Nikanto loi tilanteen 35 minuutilla syöttämällä Lumijärvelle, joka peippasi Gepardin maalivahdin ja syötti vapaaseen paikkaan Jarno Aaltoselle. Tälläisista paikoista Aaltonen ei yleensä erehdy ja niin tilanne oli hulppeat 7-0 ViiPV:n hyväksi. Vaikka puoliajan loppu oli edelleen ViiPV:n hallussa, maaleja ei Gepardiverkkoon enää saatu.
Toiselle puoliajalle Gepardi tuli ryhdistäytyneenä ja sai heti ensimmäisen 10 minuutin aikana useita paikkoja, mutta ViiPV:n maaliin vaihdettu Harri Koivuniemi oli valppaana ja torjui pahat Gepardi-vedot puhtaasti. Pukukoppi oli tehnyt ihmeitä Gepardille ja se sai 64 minuutilla vapaapotkun oikean sivurajan läheltä ViiPV:n alueella, Tommi Silmonen veti kierteisenä pallon kohti viialalaismaalia. Koivuniemi torjui käsillään, mutta linjamiehen näkemyksen mukaan olikin maalin sisällä. Tuomarineuvottelun päätteeksi Gepardille myönnettin kavennusmaali. 7-1. Toisella puoliajalla suurin terä viialalaishyökkäyksistä oli poissa ja Gepardi sai tilanteita, mutta varmasti pelannut ViiPV:n puolustus luuti pallot maalivahdin alueelta. Pelin lopussa alkoi turhautuminen näkyä , otteet kovenivat ja varoituksia sateli, yksi Gepardi-pelaaja jopa poistettiin kentältä. Joitain tilanteita oli puoliajan lopulla, mutta pelistä näki, että ottelu oli ratkennut jo ensimmäisellä puoliajalla äänekkään Gepardikannattaja-joukon harmiksi. Viialalaisyleisöäkin oli paikalla aurinkoisessa jalkapalloillassa runsaasti.
Gepardin Marko Iisakkila kommentoi otteluun lähtöä jo sekaiseksi, maalivahtipeli epäonnistui ja Peli-Veikot pääsi tekemään 4 - 5 helppoa maalia. Toiselle puoliajalle lähdettiin ikäänkuin 0-0 tilanteesta ja pelihalut jotenkin palasivat. Voitettiin puoliaika sentään 0-1 !
ViiPV:n Jukka Lumijärvi sanoi joukkueen lähteneen peliin ”ylhäältä karvaus” -taktiikalla , jolla pyrittiin ottamaan vastustajalta tila pois, taktiikka onnistui 100 %:sti. Toisella puoliajalla suurin lataus oli jo purkaantunut, eikä ollut juuri enää paukkuja pelintekoon.Parhaina pelaajina palkittiin ViiPV:n Jarno Aaltonen ja Gepardin Toni Niskala. Pelipallot oli lahjoittanut Eikka Salminen Tillihaasta ja yleisön maaliveikkauksen voitti Jani Saarela Toijalasta.
 
3.6.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli

FC Hämeenlinna/2 - ViiPV 1-1
 
Maalit:
23 min. 0-1 Joonas Lumijärvi
65 min. 1-1 Anssi Laine rp
Viialan Peli-Veikot kohtasi Pe 24.5 FC Hämeenlinnan 2-joukkueen 3. Div. ottelussa Pullerin kentällä Hämeenlinnassa. Ottelu päättyi viialalaisten kannalta harmittavaan 1-1 tasapeliin, sillä ViiPV:llä oli mahdollisuutensa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla.
Ottelun alkuminuutit Hämeenlinna painosti, ja kokonaisuudessaan pelin erinomaiseti pelannut Viialan puolustus oli lujilla. Pian alkoi ViiPV:n joukkue myös lämmetä ja  22 minuutilla Joonas Lumijärvi antoi kantapäällä namusyötön vapauttaen Jarkko Jousmäen nousuun . Jousmäki näki hyvin ja syötti pallon takaisin maalille rynnännelle Lumijärvelle, joka laukoi komeasti 0-1 lukemat ViiPV:lle. Muutama minuutti myöhemmin kulmatilanteesta ViiPV:n Pasi Toropainen ampui kovan kanuunan harmittavasti tolppaan. Puoliajan lopulla ViiPV sai vaparin oikealta 16m rajalta, mutta harmittavasti pusku maaliin ei onnistunut, vaikka pallo hipoi 3:n viialalaispelaajan päätä.
Toisen puoliajan alkuminuutit tuntuivat olevan jälleen tuskaa ViiPV:lle. Hämeenlinnan nuori ja taitava joukkue rynni hyökkäyksiänsä ViiPV:n alueelle. Lähimpänä Hämeenlinnan maalinteko oli, kun 50 minuutilla oikealta tulleen kulmapotkun hämeenlinnalaispelaaja pääsi vetämään vapaasta paikasta kohti maalia. Onneksi ViiPV:n hyvin pelannut Jani Hämäläinen oli valppaana ja pelasti pallon melkein maaliviivalta.
64 minuutilla Hämeenlinnalle tuomittiin kyseenalainen rangaistuspotku , sillä hyvin puolustuksen lukkona voimalla pelannut ViiPV:n Miikka Ahonen ”rikkoi ” selvässä pallontavoittelutilanteessa rangaistusalueen rajalla. Tästä Ahonen sai myös varoituksen, ja vain hetkeä myöhemmin silmätikuksi joutunut Ahonen sai toisen varoituksensa ja ajettiin kentältä. Tuomiosta suivaantui erityisesti äänekäs ViiPV:n fanijoukko. Hämeenlinnan Anssi Laine teki tuomitusta pilkusta tasoituksen 1-1.Pelin loppuajan vajaalla pelaamaan joutunut Peli-Veikot pyrki taktisesti oikein puolustamaan ja Hämeenlinnan taitavien hyökkääjien läpimurtoyritykset kilpistyivätkin ViiPV:n puolustusmuuriin. Viialan maalivahti Mikko Leppänen näytti muutamia upeita torjuntoja. Peli-Veikkojen valmentaja Jukka Lumijärvi totesi olevansa kaikesta huolimatta tyytyväinen pisteeseen, sillä vajaalla joukkueella pelinteko on aina vaikeaa.
 
25.5.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli
 
ViiPV - Ilves 2-3
 
Maalit:
8 min. 1-0 Jarno Aaltonen
27 min. 1-1 Tuomas Jukkola
49 min. 1-2 Jussi Saarinen
55 min. 1-3 Mika Karento
88 min. 2-3 Pasi Ahonen
Viialan Peli-Veikot koki kauden toisen tappionsa kohdatessaan Tampereen Ilveksen lauantaina Haihunkosken nurmikentällä. 2-3 lopputulokseen päättyneen ottelun maalinteon aloitti Peli-Veikot, kun 8:nnella minuutilla Jarno Aaltonen teki upeasta Kari Nikannon syötöstä lukemiksi 1-0. Ilves painoi päälle seuraavat 10 minuuttia ja Tuomas Jukkola pääsi vihdoin puskemaan tasoituksen hyvän Ilves-hyökkäyksen päätteeksi. Ilves jatkoi painetta Viialan maalilla, mutta ViiPV:n maalivahti Mikko Leppänen näytti muutamia loistavia torjuntoja ja lukemat pysyivät tasoissa.
Puoliajan lopulla Peli-Veikot saivat jälleen otteen pelistä, mutta maalinteko tuntui takkuavan. Varsinkin ViiPV:n kärkimiehen Jarno Aaltosen loukkaantuminen rassasi kotijoukkuetta.
Toisen puoliajan alussa Viialan puolustus uinahti pahasti ja Ilveksen Jussi Saarinen pääsi yllättämään muuten hyvän pelin pelanneen ViiPV:n maalivahdin.Vain 6 min. myöhemmin ViiPV:n puolustus lopetti jostain syystä pelaamisen ja Ilveksen Mika Karento teki lukemiksi jo 1-3. Puoliajan lopulla Viialan parhaana palkittu ja kärkeen nostettu Pasi Ahonen teki lopputulokseksi 2 - 3.
ViiPV:n pelissä näkyi selvästi kärkimiesten puuttuminen, valmentaja Jukka Lumijärvi kuitenkin kertoi vastustajan tehneen maalit selvistä Peli-Veikkojen virheistä. ”Jos oma pää olisi pidetty, olisi voitto ollut meidän ”,  kommentoi Lumijärvi. Ilveksen valmentaja Jouni Pihlaja kehui kenttää ja sanoi ottelun olleen tasainen. Ilveksen pelaajan ulosajo toisen puoliajan lopulla tosiasiallisesti pysäytti heidän hyökkäyspelinsä ja peli muuttui puolustukselliseksi.Ilveksen parhaana palkittiin puolustuksen työmyyrä Jani Lehtimäki. Ottelupallot lahjoitti ”pelimies” Jari Sinivaara Viialasta.
 
20.5.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli

ViiPV - YlöR 6-1

9 min. 1-0 Pasi Toropainen
20 min 2-0 Jarno Aaltonen
55 min. 3-0 Pasi Toropainen
57 min.4-0 Pasi Toropainen
66 min. 4-1 rp. Tero Nieminen
80 min. 5-1 Jarno Aaltonen
89 min. 6-1 Pasi Ahonen
Viialan Peli-Veikot kaatoi maalein 6-1 (2-0) Ylöjärven Ryhdin sunnuntaina 12.5. Pallokentällä pelatussa 3 div. jalkapallo-ottelussa. Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu oli alusta lähtien Viialan hallintaa, sillä erinomaisesti pelanneet Peli-Veikkojen kärkihyökkääjät olivat pitelemättömiä Ryhdin puolustukselle.
Maalinteko alkoi 9 minuutin pelin jälkeen, kun Pasi Toropainen nosti pallon lähitilanteessa Ylöjärven maalivahdin yli maaliin. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Peli-Veikkoihin loistavan paluun tehnyt Jarno Aaltonen maalasi jo 2-0.
Puolen tunnin pelin jälkeen parivaljakko Toropainen  - Aaltonen saivat jälleen tilanteen Ryhdin maalille, mutta paitsio. Hiukan myöhemmin Toropainen veti kaukaa tiukan kanuunan, jonka Ryhdin maalivahti vaivoin torjui. Aivan puoliajan lopussa Ryhti sai vaparin jatkotilanteesta kulmapotkun, jonka Ylöjärven Tero Nieminen puski hiukan ohi maalin.
Toisen puoliajan alkuminuuteilla Ylöjärvi pyrki murtamaan Viialan puolustuksen vasemman laitansa hyökkäysyrityksillä. Erityisesti Ryhdin parhaana palkittu pelinrakentaja Sami Kokkonen sai syötöillään näitä aikaiseksi. Viiala sai nopeasti tilanteen hallintaansa ja 55 minuutilla Pasi Toropainen peippasi Ryhdin puolustuksen nostaen pallon jälleen helposti ohi Ryhdin maalivahdin , 3 - 0. Vain 2 min. myöhemmin ViiPV:n parhaana palkittu Pasi Toropainen pääsi Aaltosen unelmasyötöstä tekemään hattutemppunsa , lukemat jo  4- 0 !. Ylöjärven Ryhti tuntui olevan lyöty.
Parin Viialan hyökkäyksen jälkeen Ryhti sai tilanteen aikaiseksi Peli-Veikkojen maalille. Sekavan maalinedustatilanteen aikana ViiPV:n puolustus teki käsivirheen, seurauksena rangaistuspotku, josta Ryhdin Tero Nieminen teki kavennuksen 4-1.
Tämän jälkeen tunteet pääsivät hieman kuumenemaan ja joukkueiden kapteenit kutsuttiin tuomarin puhutteluun jälkipelin lopettamiseksi. Parin tuloksettoman Peli-Veikkojen hyökkäyksen jälkeen Jarno Aaltonen näytti yksilöosaamistaan hyökäten puolesta kentästä koko Ryhdin äimistyneen puolustuksen läpi laukaisten oikeaan alakulmaan jo 5-1 -luvut. Tämän jälkeen joukkueet tekivät useita vaihtoja ja minuuttia ennen pelin päättymistä Pasi Ahonen veti vielä Ryhdin maalinedustalla vasemmalta lopputulokseksi 6-1 oikeaan takanurkkaan.
Ylöjärven Ryhdin valmentaja Tommi Söder totesi joukkueensa esityksen surkeimmaksi koko hänen 4-vuotisen uransa aikana. Peli-Veikkojen Jukka Lumijärvi puolestaan totesi joukkeensa motivaation olleen nyt korkea ja voitontahtoa joukkueelta todella löytyi.
Ottelupallot lahjoitti Pasi Laine Viialasta.
 
14.5.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli
   
ViiPV - TKT 1-4
 
Kauden 2002 avausottelun maalit:
6 min. 1-0 Markus Ahlberg
20 min. 1-1 Jari Elo
47 min. 1-2 Marko Riipi
68 min. 1-3 Timo Suontaka
87 min 1-4 rp. Kimmo Närhi
ViiPV kohtasi 3. Div. kauden avauksessa perjantaina 3.5. Viialan pallokentällä tamperelaisen TKT:n. Ottelun aluksi pidettiin minuutin hiljainen hetki edesmenneiden Antero Suokkaan ja Jouni Poutasen muistoksi. Heti aluksi Peliveikot pääsi maalintekoon, sillä vielä A-juniori-ikäinen Markus Ahlberg pääsi antamansa kulman jälkeen - TKT:n maalivahdin torjuttua eteensä - niittamaan pallon TKT:n maalin oikeaan ylänurkkaan.
Tämän jälkeen peli aaltoili päästä päähän TKT:n pyrkiessä murtautumaan pääasiassa oikean kautta läpi. Peliveikot onnistuivat pysäyttämään TKT:n hyökkäysyritykset luoden muutaman omankin läpiajotilanteen, kunnes 20 minuutin pelin jälkeen TKT onnistui vihdoin maalinteossa, hyvin pelanneen Jari Elon tasoitusosumalla 1-1.
Loppuerä oli melkoista vääntöä ja varsin rikkonaista, sillä pelikatkoja oli runsaasti. Paras tilanne Peliveikoilla oli kun Markus Ahlberg 33 minuutilla potkaisi kierteisen kulmapotkun suoraan maalia kohti ja pallo päätyi TKT:n maalin päälliverkkoon. Hiukan tämän jälkeen pääsi Pekka Lingman vetämään tiukan vedon kohti TKT:n maalia, jonka maalivahti torjui vaivoin eteensä. Muutamia minuutteja myöhemmin Lingman sai kyseenalaisen keltaisen kortin. Aivan erän lopussa ViiPV yritti vielä ratkaisua nopealla kulmatilanteella, tuloksetta.
Toinen puoliaika alkoi heti ankeasti Peli-Veikkojen kannalta. TKT:n Jari Elo antoi hienon kulmapotkun suoraan ylös nousseen kookkaan topparin Marko Riipin päähän ja Peliveikkojen puolustus oli voimaton. 1-2. Tämän jälkeen TKT vyörytti hyökkäyksiä kohti Viialan maalia, mutta maalivahti Mikko Leppänen pystyi puolustuksen avustuksella torjumaan rynnistykset. TKT:lla oli mm. muutama vaarallinen kulmapotkutilanne. 60 minuutilla molemmat joukkueet suorittivat ensimmäiset vaihdot. ViiPV:n Ahlbergin tilalle tuli Jani Hämäläinen.
Tämän jälkeen alkoi TKT:n painostus toden teolla . TKT:n hyökkääjä Timo Suontaka pääsi yllättäen tuikkaamaan 1-3 ViiPV:n maaliin katsojien ihmetykseksi. Maalin jälkeen TKT painoi pelin väkisin ViiPV:n alueelle. Vähäiset Viialan hyökkäykset kilpistyivät TKT:n kookkaaseen puolustusmuuriin ja paitsiotilanteisiin. Varsinkin Viialan Pasi Toropainen tuntui olevan hyvin vartioitu. Molemmat joukkueet suorittivat vielä muutamia vaihtoja. ViiPV:n Juha Tipan tilalle tuli Veli-Matti Heinonen.
Toisen puoliajan lopulla TKT sai pari läpiajoa ja laukaisutilannetta, mutta Viialan puolustus kesti. Viimein 88 minuutilla TKT:lle tuomittiin ViiPV:n puolustuksen virheestä rangaistuspotku, jonka TKT:n Kimmo Närhi sijoitti maaliin ohi maalivahti Leppäsen. Lopputulokseksi jäi 1-4.
Ottelun päätuomarina vihelsi Toni Ollikainen ja hänellä oli avustavina Asko Lehtonen ja Esa Kukkamäki.
Molempien joukkueiden parhaat palkittiin Viasetin taidelasilla. TKT:stä palkittiin Timo Suontaka ja ViiPV:stä Pekka Lingman.
Ottelupallot oli lahjoittanut.Yrjö Saarela Tukholmasta.
VIIPV:n valmentaja Jukka Lumijärvi kommentoi lopuksi ottelua "Vastustajan kunto oli huomattavasti parempi. Pysyimme mukana hyvin ensimmäisen erän, silloin tahto oli hyvä, kunnes toisessa erässä joukkueemme kuntopohja pääsi pettämään."
TKT:n valmentaja Markku Mäkinen oli diplomaattinen "Ottelu oli täyttä taistelua alusta loppuun. Viiala oli ensimmäisen erän hyvin mukana, teki aloitusmaalin 6:n minuutin jälkeen ja vielä taukotilanne oli 1-1. Toisella jaksolla meille tuli onnistumisia. Hiekkakentät ovat vaikeita, tuulikin ehkä haittasi. Kaikki sarjan joukkueet tuntevat hyvin toisensa ja pelit ovat kovaa vääntöä."
 
4.5.2002 Harri Järvinen & Seppo Rapeli

 
ViiPV:n A-junnut voitti futsal lohkonsa
 
Syksyllä 2001 joukkueen kerääntyessä harjoituksiin syntyi pelaajien taholta idea lähteä mukaan futsalin kiemuroihin ja näin tapahtuikin. Syyskaudelle lähdettiin haistelemaan futsalin tapoja ja sääntöjä, vaikka suuri osa joukkueesta olikin pelannut jo D-junnuina futsalia. Syksyllä kolmosen taso ja pelaajien kokemattomuus olivat hieman liikaa ja kovassa sarjassa sijoituttiin loppujen lopuksi neljänsiksi. Pelaajien katseet olivat kuitenkin suunnattu jo syksyn otteluihin, sillä tiedossa oli, että kovan luokan valkeakoskelais joukkueet tulisivat nousemaan kakkos divariin.
Kevätkausi alkoikin lupaavasti 5-3 voitolla paikalliskamppailussa Antilooppeja vastaan. Tästä alkoi ViiPV historian mahtavin Futsal-kausi: joukkue toisensa jälkeen huomasi Viialan nuorten poikien olevan ylitsepääsemättömän taitavia ja taktisesti osaavia. Kauden kohokohta monen olivat tasaisen varmoja ja murskaavia. Voi olla, että nuorelle joukkueelle oli hieman liikaa sarjavoiton luomat paineet ja peli siitä syystä hieman takerteli.
En rupea erittelemään parhaita pelimiehiä, vaan kiitos kuuluu koko tiimille valmentajaa ja Erkkiä myöden. Täytyy kyllä myöntää, että maalivahtipeli oli selvästi sarjan parasta ja puolustus tuki sitä loistavin ottein. Keskikentällä pelanneet pyörittivät ja rakentelivat hienosti paikkoja hyökkäyksen ovelille maalintekijöille. Mahtava suoritus koko joukkueelta ja ensi talvena voimme varmasti odottaa lisää hienoja suorituksia. Hienot voitot varmasti myös heijastuvat ulkokentille, kunhan jalkapallossa valmiimpi ja taitavampi joukkue.
 
Joukkueessa pelasi kaudella 2001-2002

Timo Töppärä
Ville Kekki
Joni Koskinen
Emppu Tuomi
Roope Näreikkö
Jaakko Patrikainen
Ilkka Jussila
Mika Lahtinen
Pasi Jokiaho
Riku Nikanto
Joonas Lumijärvi
Markus Ahlberg
Vili Hämläinen
Samuli Rautanen
A-P Nieminen
Harri Heiskanen
Jari Multanen
Jouni Pöhö

26.3.2002 Vili Hämäläinen


Ikämiesjalkapalloilun SM-kultaa Viialaan


Kotkassa pelattiin parisen viikkoa sitten 45-ikävuotta täyttäneiden ikämiesjalkapalloilijoiden SM- lopputurnaus, johon alkukarsintojen jälkeen oli kelpuutettu 16 joukkuetta.
Viialan Peli-Veikkojen Jari Sinivaara pelasi keskikentällä maineikkaassa tamperelaisjoukkueessa Ilves-Kissoissa, jonka riveissä pelasi ikämiestaitureita myös Tampereen Ilveksestä. Kolmipäiväisessä turnauksessa tamperelaiset voittivat kaikki pelinsä, ja palkkioksi tuli Suomen mestaruus.
Alkulohkossa Ilves-Kissat pudotti jatkosta Myllykosken Pallon, Kellokosken Alun ja Malmin Palloseuran. Mitalipeleissä Lahden Reipas hävisi 2 – 1, mutta oululainen, mainion ja osuvan nimen veteraanipalloilussa omaava, Iltatähti, hävisi vasta rankkarikisan jälkeen. Loppuottelu helsinkiläistä Puotinkylän Valttia vastaan meni myös pilkkukisaan, siinä Ilves-Kissat oli etevämpi maalein 4 – 3.Turnauksessa nähtiin entisaikojen Suomen parhaita pelaajia, Jari Sinivaaran joukkuetovereista voisi vaikka mainita 76 maaottelun peluri Esko Ranta ja myös Risto Salonen, Heikki Hyysalo ja Pekka Jantunen kuuluivat aikoinaan maan parhaimmistoon. Myös muissa joukkueissa löytyi pelimiehiä parhaasta päästä: Seppo Kilponen, Eero Virkkunen, Kenth Myntti, Juha Helin ja Juhani Himanka. Hopeaa saavuttaneessa Puotinkylän Valtissa pelasi puolestaan suomalalaista edustusjalkapalloa kohti kansainvälistä huippua hinaava, A-maajoukkueen päävalmentaja Antti Muurinen.
Omassa yrityksessään työskentelevä, ja Tampereelta reilu kymmenen vuotta sitten Viialaan muuttanut Jari Sinivaara on pelannut Peli-Veikoissa miesten kakkosessa, 35-vuotisissä ikämiehissä ja pelit jatkuvat nyt neljävitosissa.
Ennen Viialaan tuloaan hän edusti pitkään tamperelaista Peli-Pojat-70, jonka riveissä tuli pelejä Nelosesta aina Kakkoseen asti.
Monetkin peliporukat juhlivat monta päivää SM-kultaa, miten oli Jari, kuinka Ilves-Kissat juhli mestaruutta. – Ei mitenkään, seuraavana päivänä kutsuivat työt, jotain oli puhetta, että jos syksymmällä sitten jotain keksittäisiin, sanoo tuore Suomen mestari, joka on innostunut myös toisesta vihreän veran pelistä, Golfista.  
 
   
29.8.2001 Antero Suokas