ViiPV - TKT 3-0

Ottelu pelattiin jälleen pallokentän hiekalla koska sateita oli viikon jokaisena päivänä. Sadetta riitti jopa pelipäivällekin.
Ensimmäistä puolta hallitsi hienokseltaan vieraat mutta jakson ainoan osuman iski kuitenkin Aki Seppälä. Jaksosta varttitunti pelattiin kovassa sateessa ja peli muistuttikin enemmän vesipalloa kuin kuningas jalkapalloa.
Toinen puolisko alkoikin vauhdilla. Vain muutaman pelatun minuutin jälkeen tilanne oli jo 3-0 kotijoukkueelle. Maalit kävi viimeistelemässä Mika Jokinen ja Pasi Toropainen. Maalien jälkeen kotijoukkue teki vaihtoja ja Jokinen sekä Toropainen siirtyivät keskikentälle. Kärkeen tuli kaksikko Joonas Lumijärvi ja Harri Heiskanen. Kumpikin iältään 16 vuotta. Suokkaan Anteron mukaan nuorin kärkipari Viialan historiassa miesten III-divisioonassa. Vieraiden alakerta oli välillä helisemässä nuorison kanssa. Tälläkertaa ei syntynyt maalia, mutta lähellä se oli.
Tämän ottelun palkitut olivat kotijoukkueen Aki Seppälä ja vieraiden Jari Elo.

16.9.2001 Seppo Rapeli

ViiPV - FC Gepardi 0-2

Odotettu kohtaaminen sai huonon alun kun Esteri oli ikävällä päällä koko viikon ja uusi nurmikenttä oli sateiden vuoksi pehmeä. Siksi kentän hoitaja sanoi jyrkän "EI" pelaamiselle siellä ja peli siirrettiin pallokentälle eli hiekalle.
Valmentaja Jukka Lumijärvi on sanonut aikoinaan että paikallispeleissä on pienet erot ja peli ratkaistaan henkisellä tasolla, niin nytkin. FC Gepardi oli paremmin valmistautunut kuin kotijoukkue ja hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Jostain syystä kotijoukkue ei syttynyt peliin. Avausmaalin teki Marko Silmonen kaukovedolla vasempaan alanurkkaan. En tiedä mitä maalivahti Mikko Leppänen silloin ajatteli mutta hän oli kuin se raamatun kuuluisa suolapatsaaksi jäykistynyt henkilö ja katseli aitiopaikalta kun pallo meni maaliin. Gepardin toinen maali olikin sitten todella karkean tuomarivirheen tulos. Selkeämpää viheltämättä jäänyttä paitsiota en ole vielä tällä kaudella nähnyt. Maalin viimeisteli Jani Jokela. Kaikki kunnia hänelle, jos tuomari ei vihellä niin mitä armoitettu maalintekijä tekee? Pelaa tietenkin tilanteen loppuun ja viimeistelee maalin! Tuomarointi oli läpi ottelun muutenkin linjatonta ja siintä kärsi molemmat joukkueet, mm. keltaisia kortteja tuli runsaasti ja aika kevein perustein!
Toista puolta hallitsi hienokseltaan kotijoukkue. Joonas Lumijärvi pääsi parikin kertaa maalinteko paikkaan mutta Marko Juvonen torjui. Lisäksi Pasi Toropainen tavoitteli ylänurkkaa ja veto osui ylähirteen.
Toijalan Fun Klupi voi kotiotteluissaan meuhkata niin paljon kuin haluaa koska Gepardilla ei ole junioreita. Viialassa olisi kuitenkin voinut hieman miettiä mitä junioreiden kuulleen suustaan ulos päästää!!
Ottelun parhaat valitsi allekirjoittanut ja Veli-Matti Hänninen. Pienen neuvonpidon jälkeen Veli-Matin kanssa valitsimme kotijoukkueen Joonas Lumijärven ja vieraiden Marko Silmosen. Risto Naskalin palkinnon sai Veli-Matti Heinonen.

9.9.2001 Seppo Rapeli

ViiPV - VaKP 3-4

Syyskauden ensimmäinen tappio on tosi asia. Valkeakosken maalit ottelussa tekivät Rauno Hirvasoja, Tapio Lintunen, Jyrki Järvinen ja Kai Muukkonen, joka teki voittomaalin yliajalla juuri ennen päätösvihellystä. Kolme kertaa Pasi Toropainen tasoitti pelin. Kaksi Pasin maaleista oli tahto maaleja, loppuun asti pelaamalla tehtyjä.
Ottelun parhaiden palkinnot jakoi Pauli Lundan ja Jari Sinivaara. Palkitut olivat kotijoukkueen Pasi Toropainen ja vieraiden Tapio Lintunen.

1.9.2001 Seppo Rapeli

ViiPV - FJK 2-2

Otteluun kumpikin joukkue antoi tasoitusta. Viialalta puuttui 5 pelaajaa ja Forssalla vastaavasti ei ollut yhtään vaihtomiehiä matkassa. Hetkinen, korjataanpas pikkaisen eli Juha Tippa kävi lämmittelyssä kokeilemassa Ylöjärvellä loukkaantunutta jalkaansa joka oli vahvassa teipissä ja eihän se kestänyt pelaamista eli 6 pelaajaa oli poissa. Kotijoukkueen pahin ongelma oli maalivahti osastolla. Mikko Leppänen oli häissä (ei kuitenkaan omissaan) ja Petri Kautto oli lomamatkalla. Tällä kertaa maalissa nähtiinkin ikänestori Jukka Hell. "Jukka pelasi hyvän pelin. 2-2 tasoitus olisi ehkä ollut torjuttavissa, veto tuli kaukaa." Totesi lehtinikkari Antero Suokas. Tosin ei pidä unohtaa että olihan se komea vetokin ylähirttä hipoen maaliin.
Ensimmäisen jakson alussa kotijoukkue jatkoi siintä mihin Ylöjärvellä jäi ja sommitteli nättejä hyökkäyksiä. Tuloksena 11:llä minuutilla Joonas Lumijärven avausmaali. Todettakoon että Joonas on vasta 16 vuotias tulevaisuuden lupaus. Pirteä esitys Joonakselta. Toisella puoliskolla Joonas vaihdettiin toiseen junioriin eli Markus Ahlbergiin. Ainoastaan 3 minuuttia myöhemmin kapteeni Toropainen iski 2-0 johdon. Maalin jälkeen oli muutama maukas paikka ratkaista ottelu lopullisesti, mutta ne maalipaikat tuhlattiin. Sitten ote siirtyi pikkuhiljaa Forssalle ja heidän maalitykkinsä Cristophe Montulet kavensi 34:n minuutin pelin jälkeen taukoluvuiksi 2-1.
Toista jaksoa hallitsi Forssa mutta oli kotijoukkueellakin jokunen hyvä maalipaikka. "Maalipaikkoja oli mutta ne tuhlattiin. Peli olisi ollut kyllä voitettavissa." Sanoi Antero. Toisen jakson ainoan maalin teki 75:llä minuutilla Toni Lomakka alussa mainitulla kaukovedolla. Ottelussa nähtiin myös punainen kortti. Sen sai jälkipelistä Forssan Montulet.
"Täytyy olla tyytyväinen, että materiaalissa on leveyttä vaikka oli paljon poissaoloja." Jutteli Antero ja jatkoi “Keskikentällä Aki Seppälä oli hyvä ja Dejan Bajic on pelimies, jälleen hyviä syöttöjä.”
Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueen Mika Oksanen ja Forssan Toni Lomakka.

25.8.2001 Seppo Rapeli

YlöR - ViiPV 0-4

Syyskausi jatkuu tappioitta ja voittoputki on nyt neljän pelin mittainen. ViiPV on näillä esityksillä ehdottomasti syyskauden kuntopuntarin kärkijoukkue.
Keväällä oli ongelmana maalinteko, hyvistäkään paikoista ei saatu sisään mutta nyt tahti on toinen. Joukkue sommittelee kauniita hyökkäyskuvioita ja tulosta syntyy ja kun samaan aikaan joukkuepuolustus on tiivistynyt ei omissa kolise kevään malliin.
Tässä pelissä Juha Tippa ei kokeillut tolppien kestävyyttä vaan kokeili maalivahtia joka otti vedon syliinsä. Tilanne syntyi Mikko Leppäsen hienon avausheiton jälkeen. Peliä oli pelattu 29 minuuttia kun Pasi Toropainen syötti Juhalle ja nyt Juha veti pallon ohi maalivahdista muttei ohi maalista, 0-1. Juha itse väitti maaliansa kärkkäriksi joka meni säkällä sisään mutta ei kukaan Juhaa uskonut, hieno maali. Ensimmäisellä jaksolla ensimmäistä peliään Viialan paidassa pelannut Dejan Baić vielä totutteli missä muiden pelipaikat ovat mutta väläytti pari kertaa syöttötaitojansa.
Toista puolta ehdittiin pelata vain 5 minuuttia kun Toropainen viimeisteli vierasjohdoksi 0-2. 10 minuuttia tästä vyöryi Viialan hyökkäys jälleen Ylöjärven maalia kohti. Saku Linna syötti Toropaiselle ja Pasin laukauksen maalivahti sylki eteensä ja tämän “reboundin” pisti Aki Seppälä varmasti verkon perukoille. Tämän pelin tolppa laukauksen esitteli 6 minuuttia myöhemmin Aki joka vedollaan haki yläkulmaa ja se ei kaukana onnistumisesta ollut. Loppulukemat 0-4 kävi viimeistelemässä Markus Ahlberg. Pelissä jokaisen maalin teki eri pelaaja, sekin kertoo jo että joukkue purjehtii vahvassa myötätuulessa. Kyllähän Ylöjärvelläkin oli paikkoja tehdä maali mutta ne Mikko torjui / liimasi vuorenvarmasti näppeihinsä. Toisella jaksolla Dejan pääsi paremmin juonesta kiinni ja yhden kosketuksen syötöt olivat hienoa katseltavaa.
Kotiyleisö on tervetullutta katsomaan lauantaina joukkueen nykykuntoa.

18.8.2001 Seppo Rapeli


ViiPV - VaPS JP 2-1

Juuri ennen kotipeliä tuli hetkellinen rankkasade joka kesti n. 15 minuuttia ja hyvin uusi kenttä imi kaiken veden. Vanha kenttä ei olisi sitä tehnyt vaan ottelusta olisi tullut vesipalloilua tai kenties ottelu olisi peruttu. Kyllä uusi nurmikenttä on loistava. Kiitokset siintä Viialan päättäjille.
Peli oli syyskierroksen neljäs ja yhtään tappiota ei ole vielä tullut. Tämä peli oli jo 3. peräkkäinen voittopeli ja asemat sarjataulukossa on kohentuneet huomattavasti, mm. ToiP-49 on samoissa pisteissä, tosin pelin vähemmän pelanneenna.
Itse ottelu ei tarjonnut katsojille mitään huippu jalkapalloilua. "Ottelun tärkeys paistoi läpi molempien joukkueiden otteissa ja pelissä sattui molemmille virheitä. Vammalalla oli nuori ja kokematon joukkue. Viialan kokemus voitti nuoruuden." Tässä valmentaja Jukka Lumijärven kommentti ottelusta. Kotipeliin oli saatu mukaan puolustusvoimien SM-kisoissa mukana olleet Miika Oksanen ja Mika Jokinen.
Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue esitti yleisölle 2 tolppalaukausta. Ensimmäisen veti Pasi Toropainen n. puolen tunnin pelin jälkeen ja toisen esitteli Juha Tippa vähän ennen taukovihellystä. Pientä jobin postia tuli kun Janne Pirttijoki sai haavan päähänsä ja lähti tikattavaksi. Jannen loukkaantumisen vuoksi ViiPV pelasi n. 5 minuuttia 10:llä miehellä. Toivottavasti Janne pystyy pelaamaan Ylöjärvellä. Taukotulos 0-0.
Toisella puoliskolla nähtiinkin kaikki ottelun maalit. Ensin Juha Tippa vei kotijoukkueen 1-0 johtoon Pasi Toropaisen syötöstä. Maalin jälkeen Vammala painosti ja sai tasoituksen aikaiseksi. Maalin viimeisteli Jukka Pausola. Jälleen hyvän ottelun pelannut maalivahti Mikko Leppänen ei osumalle voinut mitään. Maalin jälkeen Viiala oli muutaman minuutin hätää kärsimässä kun Vammala painoi päälle, mutta onneksi tehottomasti. Sitten iskikin Saku Linna ja viimeisteli 2-1 kotivoiton Juha Tipan syötöstä. Juhalla onkin komea kolmen pelin syöttö / maaliputki päällä ja minä uskon että putki jatkuu... Toisellakin jaksolla tuli jobin postia kun Saku Linnan polvi vääntyi kaksinkamppailussa. Toivotaan tästäkin ettei pahempaa sattunut ja Saku nähdään vielä peleissä.
Joukkueiden parhaina palkittiin Vammalan kapteeni Toni Rantala ja kotijoukkueen Miikka Ahonen.

11.8.2001 Seppo Rapeli

FC Tigers - ViiPV 0-2

Alunperin peli piti pelata Hervannassa, mutta kovan rankkasateen jäljiltä kentällä oli liikaa vettä ja peli oli siirretty Kauppiin.
Syyskausi on alkanut mahtavasti. 3 peliä ja 7 pistettä. Loiske pelistähän totesin aikoinaan, että siinäkin oli täydet pisteet tarjolla.
Tässä pelissä heti toisella minuutilla pääsi Juha Tippa nätin kuvion päätteeksi kolisuttamaan tolppaa. Se kertoo jo pelin juonen eli Viiala oli heti alusta asti terävämpi joukkue tänään. Tigersin maalipaikat maalivahti Mikko Leppänen liimasi varmasti näppeihinsä. Taukotulos 0-0.
Toistakin jaksoa Viiala hallitsi heti alusta asti ja kun jaksoa oli pelattu 3 minuuttia Aki Seppälä viimeisteli 0-1 vierasjohdoksi. Seuraavan varttitunnin aikana oli joitakin tilanteita ja vaarallisin syntyi kun 63 minuuttia oli pelattu. Silloin pääsi Juha Tippa läpi. Tigersin maalivahdilla ei ollut sanansijaa kun Juha viimeisteli 0-2. Tuomari kolmikko saa pelistä muuten puhtaat paperit, mutta n. 70 minuutin kohdalla rankkarialueella jäi SELVÄ käsivirhe puhaltamatta. Tähän peliin ei itselläni ole lisättävää. Hienoa katsoa kun peli kulkee.
"Kurinalaista joukkuepeliä. Viiala selvästi parempi joukkueena. Lurren ohjaus alakerrassa hienoa katseltavaa. Koko joukkueelta hyvä peli ja jos joku pitää mainita niin Mikko pohjusti torjunnoillaan voiton ja Mikko olikin mielestäni kentän paras tänään." Näin totesi peliä seurannut Pertti Laajoki.
"Voitto perustuu nöyrään työntekoon ja sen asian pelaajat ovat ymmärtäneet. Jatkopeleihin lähdetään myös nöyrällä mielellä." Tässä valmentaja Hannu Heinosen kommentti ja todettakoon, että Hannu hymyili kuin Hangon keksi. Helppoa hymyillä kun pelaajat noudattavat ennalta laadittua taktiikkaa.

6.8.2001 Seppo Rapeli

Paikallistrilleri päättyi 4-3

Ennen päätapahtumaa kohtasivat molempien paikkakuntien E-juniorit. Tämän tiukan ja hienon pelin jossa tilanteita oli molemmissa päissä voitti vieraat 1-3. Onneksi se ei ennakoinut kuinka käy itse päivän päätapahtumassa.
Olosuhteet odotettuun klassikko kohtaamiseen oli mitä parhaimmat niin ilmojen kuin yleisön suhteen ja kun kuuluttajana toimi Arto Nyberg sekä lopputuloksena oli runsasmaalisen pelin jälkeen niukka mutta ansaittu kotivoitto niin voiko enempää toivoa. Tällaiseen kohtaamiseen ei tarvitse kummankaan joukkueen valmentajien motivoida pelaajiaan. Motivointi on varmaan yhtä helppoa kuin jääkiekossa Suomi – Ruotsi peleihin. Pelin tuomareihin oli Palloliiton Tampereen piiri hienosti “satsannut” ja erotuomarina oli Ari Forss ja hänen avustavina erotuomareina toimivat Markus Aalto ja ensimmäistä mutta toivottavasti ei viimeistä kertaa Viialan historiassa nähty naistuomari Kirsi Savolainen. Kirsihän on tuominnut naisten SM-sarjaa sekä hänellä on kokemusta myös tähän mennessä 16:sta kansainvälisestä ottelusta.
Ennen pelin alkamista luovuttivat Toijalan Heikki Knuutila ja Unto Käki kiertopalkinnon Viialan Jari Multaselle ja Jouni Saloselle. Ottelun avauspotkun kävi suorittamassa Reijo Vaden.
Itse pelissä ensimmäistä jaksoa hallitsi kotijoukkue ja oli HIENOA katsella kun joukkue esitti runsaslukuiselle yleisölle parasta osaamistaan. Yleisöä paikan päällä oli oman arvioni mukaan n. 250 henkeä, ehkä enemmänkin. Ensimmäisen maalin uudella “Wembleyllä” teki Pasi Toropainen. 2-0 syntyi komeasta vapaapotkusta Aki Seppälän tekemänä. 3-0 kotijohdon viimeisteli jälleen Toropainen. Jakson loppupuolella nosti Jarkko “Jakke” Joela 3-1 maalivahti Mikko Leppäsen yli. Maali oli Jarkolle kauden ensimmäinen. Nämä lukemat jäivät myös taukonumeroiksi.
Puoliajalla oli kutsuvieraille toimintaa järjestänyt seuran puheenjohtaja Jari Multanen. Vieraiden tehtävä oli Speden speleistä tuttu eli kuminauha + pallo yhdistelmä. Kuminauha nilkkaan ja yrittämään kuinka keilat kaatuu. Tehtävä osoittautuikin aika vaikeaksi sillä parhaat tulokset olivat 2 keilaa kuudesta.
Toisen jakson alkupuolella maalihanat aukaissut Jakke viimeisteli 3-2 kavennuksen vetämällä läheltä “verkot tötterölle” ja kuinka sattuikin että olin käsiohjelmassa esitellyt Jarkon. 4-2 maalin kotijoukkueelle ja samalla hattutempun teki kapteeni Toropainen. Toijalan 4-3 kavennuksen ja samalla lopputuloksen viimeisteli Marko Määttänen. Pelissä nähtiin myös yksi punainen kortti jonka sai Toijalan joukkueesta Paavo Parikka kaadettuaan alimpana miehenä läpiajoon pyrkineen Toropaisen.
Ottelun jälkeen joukkueittensa parhaina palkittiin Toijalan Gary Rice ja Viialan Pasi Toropainen joka sai myös Risto Naskalin lahjoittaman patsaan. Senhän sai ViiPV:n pelaaja joka tekee uuden kentän ensimmäisen maalin.


29.7.2001 Seppo Rapeli

Loiske - ViiPV 1-1

Ottelun avauskokoonpanossa nähtiin toinen valmentajista eli Jukka "Lurre" Lumijärvi. Varman lähteen mukaan myös Hannu Heinonen on nähty kenkä ostoksilla. Onko Hannu lauantaina Toijalaa vastaan avauksessa??
Loiske pelistä olivat keltaisten korttien vuoksi sivussa Miika Oksanen ja Pasi Ahonen. Lisäksi Hämeenlinnassa loukkaantuneen Timo Karisalmen vamma on osoittautunut oletettua pahemmaksi ja hän on sivussa todennäköisesti loppukauden ja "Tirriä" ei näin ollen kotiyleisö ehtinyt näkemään.
Karisalmen loukkaannuttua paikan alakerrassa otti Lurre ja hän toikin alakertaan kokemusta ja rauhallisuutta. Avausjaksolla ViiPV painosti hienokseltaan mutta yhtään maalia ei nähty, näin jakso päättyi 0-0.
Toisella jaksolla 54 minuuttia oli pelattu kun ViiPV sai vapaapotkun vasemmalta laidalta n. 25:stä metristä. Vapaapotkun veti Kari "Niksu" Nikanto ohi muurin ja se oli tosi komea kierteinen veto "ylämummoon" kuten Timo Jutila olisi sanonut. 12 minuuttia myöhemmin Loiskeen Petteri Pulkkinen tasoitti alanurkka vedollaan loppulukemiksi 1-1. Loppujaksolla nähtiin kun Pasi Toropainen tuli vaihtoon ja antoi kapteenin nauhan Joonas Lumijärvelle, näin kentällä olivat isä ja poika yhtäaikaa.
Peli oli kokonaisuutena kurinalaista ja siintä saatu piste todella tärkeä ja sehän tuli taistelemalla. Tosin kolmekin pistettä oli tarjolla. Mitä jäin kaipaamaan oli hieman huolellisuutta erikoistilanteisiin. Tänäänkin meinasin tarvita nitroja kun vapaapotku omalta puoliskolta annetaan suoraan 10 metrin päässä olevan vastustajan jalkaan, siintä seurasi pieni hässäkkä maalille muttei onneksi sitä maalia.
Nythän alkaa kotiotteluiden sarja ja lauantaina uuden kentän avauksessa ViiPV esittelee kotiyleisölle uuden vahvistuksensa Janne Pirttijoen. Jannehan on jalkapalloa seuraavalle yleisölle tuttu mies.

23.7.2001 Seppo Rapeli

FC Hämeenlinna - ViiPV 1-0

ViiPV pelasi pitkään aikaan KOKO pelin hyvin ja harmittaa ettei tullut edes yhtä pistettä matkaan, se olisi ansaittu, mutta kuten kaikissa peleissä lajista riippumatta, työvoittoa ei tunneta, lopputulos ratkaisee. Ensimmäisellä jaksolla ViiPV loi kuten joukkueenjohtaja Juhani "Tossu" Salonen sanoi: "Enemmän paikkoja kuin kaikissa aikaisemmissa peleissä yhteensä." Kärjessä pari Pasi Toropainen & Juha Tippa loivat tilanteita. Toropainen voitti melkein kaikki pääpallot ja "Toro" sekä alakerta ruokkivat lentävää talonmiestä Juha Tippaa jolla oli maukkaita ratkaisupaikkoja, mutta kuten terävimmät lukijat on lopputuloksesta huomanneet ei Juha maalia tehnyt, kuten ei tehnyt mm. Saku Linna todella hyvästä paikasta. Sensijaan ViiPV:n alakerralle sattui työtapaturma ja Hämeenlinnan Marko Tuominen viimeisteli ottelun ainokaisen kun oli pelattu 11 minuuttia.
Toisella jaksolla Hämeenlinna asetti Toropaiselle Pekka Clewerin (kentän pisimmän miehen) päällystakiksi ja Clewer ei antanutkaan "Torolle" pääpalloja. Kieltämättä fiksu siirto Hämeenlinnalta. Toinen jakso oli kummaltakin tarkempaa, siksi peli pyöri keskikentällä ja ratkaisupaikat oli kortilla.
Tuomarikolmikko oli välillä eri maailmoissa, onneksi he eivät peliä ratkaisseet. Pari esimerkkiä: 1. Kotijoukkueen mies puskee pallon päädystä yli --> aluksi näytetään kulmapotkua kotijoukkueelle, mutta kun katsomo "opastaa" tuomaria muuttuu tuomio oikeaksi eli maalipotkuksi. 2. Viialan Pasi Ahonen puskee sivurajasta yli ja Toropainen vie 6-0 rajamiestä --> heitto viialalle.

30.06.2001 Seppo Rapeli

TKT - ViiPV 5-1

Peli-Veikot esitteli peliin uuden vahvistuksen, Timo Karisalmen. Peli alkoi todella hyvin. ViiPV hallitsi peliä ja järjesteli tekopaikkoja ja 7 minuutin kohdalla Miikka Ahonen teki 0-1. Paikkoja oli pariin kolmeen lisäosumaankin, mutta mutta..... Alakerta pelasi hyvin Karisalmen johdolla ja kaikki näytti hyvältä, kunnes Pasi "Patse" Ahonen sai kyynärpäästä silmäkulmaansa ja joutui jättämään kentän. Tilalle tuli Pasi Pihlajamaa. Noin puolen tunnin kohdalla kotijoukkue sai helpohkon pilkun ja tasoitti peli. Tässä vaiheessa kun lähdin viemään Patsea TAYS:n ensiapuun paikattavaksi ei mennyt kauaa kun loppui ViiPV:n suksista luisto. Paikalle peliä seuraamaan jäänet entiset pelimiehet seurasivat sitten aitiopaikalta, kuinka kotijoukkue rankaisi ViiPV:n karkeista virheistä. Peli oli jo loppunut kun päästiin Patsen kanssa polilta pois. Minä näin sen ViiPV:n parhaan osan ja täytyy sanoa ettei harmita yhtään etten nähnyt 1-1 tilannetta pitemmälle tätä peliä.

20.6.2001 Seppo Rapeli

VaKP - ViiPV 2-0

Ensimmäisellä jaksolla Viiala oli pelissä mukana ja loi muutaman hyvän tilanteenkin, mutta tuttu tehottomuus vaivasi jälleen. Kotijoukkueesta sen sijaan Tapani Tikkala veti komean ja tarkan alanurkka vedon jolle Mikko Leppänen ei voinut mitään. Peliä oli pelattu 20 min. Yksi parhaimmista paikoista tasoitukseen syntyi Veli-Matti Haatajalle, joka puski keskityksen niukasti ohi alanurkan. Kotijoukkueen kapteeni Ian Renfors tekaisi 2-0 pahimpaan mahdolliseen aikaan eli juuri ennen taukovihellystä. Peliä oli pelattu 43 min.
Toisella jaksolla VaKP:lla oli kovempi työ ja liike kuin Peli-Veikoilla ja se myös näkyi kenttätilanteissa, harvassa oli hetket kun vieraat pääsi yli puolen kentän. Kotijoukkue painoi herkeämättä päälle, mutta Mikko Leppänen oli löytänyt kadoksissa olleen itseluottamuksensa takaisin ja torjui monta pahaa tilannetta. Viialan parhaat tilanteet tuli erikoistilanteista. 60 minuuttia pelattu, vapaapotku 25:stä metristä. Pallon taakse Kimmo Lehtonen jonka kova veto suuntautui oikeaa alanurkkaa kohti, VaKP:n Timo Tammisen torjunnasta pallo Miika Oksaselle joka veti sydämensä kyllyydestä ylähirren kautta kalkkiviivalle. Tähän kohtaan kuuluisi painokelvotonta tekstiä mutta en laita, koska junioritkin lukee tätä. Koskahan tuo kova onni hellittäis? Siintä kun olisi tullut maali olisi pelin loppu saanut varmasti uuden käsikirjoituksen. Loppupuolella samasta kohtaa Pasi Toropainen kokeili oikeaa yläkulmaa, hyvä veto mutta hieman ohi. Lisäksi tuli kulmasta hyvä tilanne josta seurasi uusi kulma. Molemmista kulmista pientä hässäkkää maalille, mutta ei sitä maalia.

12.6.2001 Seppo Rapeli

FC Gepardi - ViiPV 3-1

FC Gepardi otti pisteet tasaisesta pelistä, jossa virheet ratkaisivat ja niitä teki tänään ViiPV enemmän. Yhden pahimmista teki maalivahti Mikko Leppänen 20 minuutin pelin jälkeen. Mikko tiputti sivulta tulleen keskityksen suoraan tuhannen taalan tekopaikkaan johon osui Jari Kaasalainen ja hän teki maalin paikasta josta vanha mummokin olisi pistänyt sisään. Paikkoja oli Viialallakin ja 27 min. kohdalla kulman jälkitilanteesta Pasi Toropainen teki ansaitun tasoituksen. Tämä oli myös taukotulos.
Toisella jaksolla vieraat ei olleet alusta asti hereillä ja kotijoukkue rankaisi vain kun 6 minuuttia oli pelattu. Maalin teki Marko Silmonen, kieltämättä hienolla nostolla Mikon yli. Paikkoja ViiPV:llä oli kuten ensimmäiselläkin jaksolla, mutta kun ei mene niin ei mene, hyvistäkään ratkaisupaikoista. Loppunumerot 3-1 iski tuomariston hyvällä avustuksella Jarno Aaltonen kun peliä oli pelattu 74 min. Olen ollut 2 viikkoa lomalla ja kyllä Peli-Veikkojen peli on nähdyn perusteella parantunut sinä aikana. Joukkueeseen on tullut myös uusi pelaaja ko. aikana eli Mika Jokinen ja hänestä jäi todella positiivinen kuva. Selkeä vahvistus joukkueeseen.
"Gepardi olisi ollut voitettavissa tänään, mutta pallo ei pomppinut meille" totesi valmentaja Hannu Heinonen.
"Sarja on pitkä ja me olemme käyttäneet jo huonon tuurimme" totesi puolestaan valmentaja Jukka Lumijärvi.

9.6.2001 Seppo Rapeli

VaPS JP - ViiPV 1-2

Koleassa säässä pelatun ottelun erikoisuus oli että Viialan kannustusjoukkoja oli enemmän kuin kotijoukkue sai paikan päälle. Vammalan keskuskenttää ei käy kateeksi, se on kuin Viialan Wembley ennen remonttia. Itse ottelun alku oli tasaväkistä keskikentän puurtamista. Puolen tunnin pelin jälkeen alkoikin sitten tapahtua ja ottelun kaikki maalit tuli n. 10:ssä minuutissa. Keskikenttä pallottelun lomassa ViiPV sai aikaiseksi nätin hyökkäyksen ja Miikka Innala viimeisteli 0-1. Vähän sen jälkeen tuli vastustaja ikävästi nappulat edellä suoraan maalivahti Mikko Leppäsen kylkeen. Tilanteesta minimi olisi ollut keltainen kortti, mutta tuomarilla ei ollut kanttia muuhun kuin kutsua lääkintämies kentälle! Vastustajasta pisti silmään nro 11, Kai-Pekka Tuomisto, joka oli liukas ja hankala pideltävä puolustukselle. Niinhän siinä kävi, että Tuomisto pääsi kerran karkuun ja tasoitti pelin. Harvassa oli Viialan hyökkäykset, mutta viimeistely prosentti oli tälläkertaa kovaa luokkaa, sillä niistä harvoista sitten syntyi myös ottelun voittomaali jonka teki Saku Linna.
Toisella puoliskolla pelin juoni tuli nopeasti selväksi. Kotijoukkue painoi hurjasti päälle ja vierailijat suojelivat parhaansa mukaan omaa maalia jossa myös onnistui. Vammala loi kyllä tilanteita mutta ne kaikki onnistuttiin purkamaan. Vammalan paras tilanne tasoitukseen tuli kun 65 minuuttia oli pelattu, silloin mies miestä vastaan tilanteesta rangaistusalueella tuomari vihelsi pilkun ja kotijoukkueen vetäjä tuhri tilanteen vetämällä yli maalin. Loppu oli samaa kaavaa, Vammala painosti ja Viiala puolusti.
"Tärkeä peli josta pisteet Viialaan. Nämä pelit ovat tiukkoja ja tasaisia, pelit ratkaistaan pienillä eroilla ja tänään se ero tuli meidän hyväksi", sanoi valmentaja Jukka Lumijärvi.

20.5.2001 Seppo Rapeli

ViiPV- FC Tigers 2-5

Ottelu sai unelma alun kun 4 minuutin kohdalla Peli-Veikkojen kauden kauneimman hyökkäyksen päätteksi Miikka Innala viimeisteli 1-0. Hyvästä alusta huolimatta vastustaja sai hyvän otteen pelistä ja vieraiden Tommi Juhola tasoitti. Pelissä oli jotenkin aistittavissa että vieraiden johtomaali roikkui ilmassa ja näin siinä myös kävi. 1-2 vierasjohdossa tauolle.
Toisella puoliskolla vastustajalle annettiin liikaa tilaa hyökkäyspäässä. Näin lisätakaiskuilta ei voinut välttyä. Vieraiden kapteeni Jussi-Pekka Ahon viimeistellessä 1-3 ja Juholan lisätessä johdon 1-4:ään. Vastustajan hyvistä otteista huolimatta Jani Hämäläinen pääsi kulman jälkitilanteesta kaventamaan 2-4:ään. Heti perään tuomarilta jäi selvä pilkku viheltämättä vastustajan käsivirheestä, jälleen kulman jälkitilanteesta. Käsivirhettä lukuun ottamatta tuomarit selvisivät pelistä hyvin. Puolustuksen huolimattomuus virheestä vastustaja rokotti loppuluvuiksi 2-5. Tigersin otteiden perusteella joukkue tulee olemaan korkealla sarjassa. Vastustaja oli tänään parempi mutta kotijoukkueen ei ole syytä vaippua synkkyyteen tämän pelin perusteella, jatkossa on odotettavissa pistepussin karttumista. Hyvä pojat, kyllä se siintä. Pelin parhaina palkittiin kotijoukkueen Miikka Innala ja vieraiden Jussi-Pekka Aho.

12.5.2001 Jaakko Lehtonen

Ensimmäinen paikallispeli päättyi tasan

9 vuotta on kulunut kun Toijala ja Viiala edellisen kerran kohtasivat samalla sarjaportaalla. Sää suosi, oli aurinkoinen kevätpäivä ja kenttä oli hyvässä kunnossa sekä katsojia mukava määrä kentän laidalla, edellytykset kiihkeälle paikallispelille olivat erinomaiset.
Peli-Veikoille tuli maalivahtiongelma, kun Mikko on punaisen kortin takia sivussa ja Timo Töppärä oli flunssassa ja kuumeessa. Näin ollen maalissa nähtiin jälleen Pasi Ahonen. Pari kertaa Patsen selkäytimestä tuli käsky "älä ota käsillä", kenttäpelaaja kun on mutta hyvän pelin Patse pelasi. Ensimmäinen vartti oli molemmilta varovaista ja hermostunutta peliä, kunnes Pasi Toropainen latasi 23:n minuutin pelin jälkeen 0-1 vierasjohdon. 9 minuuttia tätä iloa riitti, sitten rankaisi Toijalan Petri Saariniemi, 1-1. Se oli myös taukotulos.
Toisella jaksolla ToPa painosti herkeämättä ja saikin aikaiseksi johtomaalin ajassa 62 pelattua minuuttia, maalintekijä toistamiseen Saariniemi, 2-1 kotijoukoille. Sitten pääsi Toropainen läpi ja maalivahti joutui kaatamaan Pasin rankkarin arvoisesti. Pilkkua asettui vetämään Veli-Matti Haataja. Veke veti vuorenvarmasti oikeaan alakulmaan, tilanne 2-2. Peliä oli silloin pelattu 70 minuuttia. ToPa jatkoi edelleen painostusta ja sai myös pilkun. Pilkkua vetämään Toijala valitsi vaihdosta kentälle tulleen Gary Ricen. Ilmeisesti Patse aavisti oikeaan suuntaan ja Rice vaihtoi toiseen nurkkaan ja veto osui tolppaan. En tiedä kävikö näin, mutta tämä on lehdistön vapautta tulkita asioita. Loppuajan ToPa painosti kovasti muttei onnistunut tekemään lisämaaleja. Näin ensimmäinen kohtaaminen päättyi 2-2. Ottelua seurasi myös 3 henkinen palkintoraati ja Toijalasta palkittiin Petri Saariniemi sekä Viialasta Pasi Toropainen.

6.5.2001 Seppo Rapeli

Värikäs kauden avaus tasan 0 - 0

Valitettavasti värikkyys ei tälläkertaa tarkoita pelillisiä hienouksia vaan palloilun nurjempaa puolta kuten loukkaantumisia. Aamulla kun kävin koirien kanssa ulkona, katselin ilmaa kun vettä satoi aika reippaasti ja ajattelin, että tuleepa kurja peli-ilma, mutta onneksi Esteri oli suopea ja sade loppui juuri ennen pelin alkua. Pelin avauspotkun kävi suorittamassa pelipallon lahjoittanut Viialan Osuuspankin johtaja Ulla Saarinen. Ensimmäisellä puoliskolla ViiPV:n peli alkoi kuten usein aikaisemminkin eli nihkeästi, se vanha dieselkone ei vaan tahdo käydä heti alusta ja siksi Loiske painostikin pelin alun. Pelin tuoksinassa Loiskeen Jarno Aaltonen ja ViiPV:n Veli-Matti Heinonen kolauttivat päänsä yhteen palloa tavoitellessaan ja molemmille haava päähän. Miehet samaan autoon ja paikattavaksi Urjalaan. Loppupuoliskolla kotijoukkue pääsi peliin mukaan ja loi muutamia tekopaikkoja. 10 sekuntia ennen taukovihellystä Pasi Toropainen pukkasi pallon ylähirteen. Voittomaali oli NIIN lähellä, mutta kun ei niin ei.
Toisellakaan jaksolla ei pelillisiä hienouksia nähty, päinvastoin kotijoukkue joutui tosi ahdinkoon tuomarin annettua 25 minuutin kohdalla punaisen kortin maalivahti Mikko Leppäselle. Tuomarin ratkaisuista on turha marista, mutta en ole ainoa joka on sitä mieltä, että Mikolle olisi pitänyt antaa punaisen sijasta keltainen kortti. (Tuomari muuten jakeli aika ahkerasti keltaisia kortteja). No tässä tilanteessa tottakai värikkyyttä toi lisää se ettei kotijoukoilla ollut toista maalivahtia vaihtopenkillä joten valmentajat laittoivat maaliin Pasi Ahosen. Muistaakseni Pasi joutui viime kaudellakin tolppien väliin, tuttua hommaa siis. Loppuajan kotijoukkue suojeli omaa maalia ja alakerrassa Juha Tippa voikin olla tyytyväinen, peli kulki mallikkaasti alusta asti. Lopuksi kun totean, että kotijoukkueen parhaana palkittiin Veli-Matti Haataja niin siinäpä se peli noin suurin piirtein oli.

Seppo Rapeli